Sindicalist CE Oltenia: 90% din TESA, cu salarii foarte mici

Sindicaliștii din mineritul gorjean așteaptă să fie aprobat bugetul de stat ca să poată începe discuțiile pe marginea bugetului pe care îl va avea la dispoziție Complexul Energetic Oltenia în acest an.

Liderii de sindicat speră să obțină și majorări salariale, mai ales că lefurile din companie sunt foarte mici în comparație cu munca depusă de angajați. “Salariile sunt mici la toți colegii din producție, inclusiv la TESA”, a reacționat liderul Federației Naționale Mine Energie.

„Când vom vedea bugetul companiei, care trebuie să apară în 20 de zile de la publicarea bugetului de stat în Monitorul Oficial, atunci putem da mai multe detalii. Eu nu vreau să mă pronunț. Salariile sunt mici la toți colegii din producție, inclusiv la TESA. Cred că și 90% din TESA are salarii tot foarte mici. Că sunt 10% favorizați, e treaba a doua. Dar grosul salariaților din CEO au salarii foarte mici raportate la ce e în piața salariului din România”, a spus Dumitru Pîrvulescu, președintele Federației Naționale Mine Energie.

Primele negocieri ar putea avea loc la începutul lunii viitoare. Pîrvulescu susține că, deși s-au mai făcut armonizări salariale, tot mai sunt mari diferențe între angajații care au aceeași vechime și care ocupă același post în companie.

În plus, sindicaliștii vor milita pentru creșteri salariale ținând cont că, în ultimii ani, majorările nu au fost cele dorite de angajați. „Când s-a înființat Complexul Energetic Oltenia în 2012, salariul mediu era undeva la 1,8 înmulțit cu salariul minim pe economie. Prin anii de tristă amintire în care, în loc să pună, au tăiat salariile și după problemele care au fost ulterior, am ajuns ca salariul mediu să fie undeva la 1,1 înmulțit cu salariul minim pe economie. Am pierdut foarte, foarte mult. Toți au salarii mici raportate la activitatea pe care o fac. Noi ne vom îndrepta atenția spre colegii cu salarii foarte mici. Chiar dacă s-au făcut armonizări, există diferențe foarte mari între același loc de muncă la CEO”, a mai adăugat Pîrvulescu, la Impact TV.

Vizualizări: 4,095

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: