Vrea platformă industrială în oraș. „Eu, ca primar, ce să fac?”

Primarul din orașul gorjean Bumbești-Jiu își dorește o platformă industrială în orașul pe care îl conduce. Constantin Bobaru susține că în actualul parc industrial nu mai este loc, dar, dacă ar fi susținut cu fonduri, ar putea ridica mai multe hale pe care să le închirieze investitorilor care vor să-și deschidă o afacere acolo.

“Bumbești-Jiu are oportunități mari în dezvoltarea unor afaceri. Am zis că în Parcul Industrial nu mai este loc și am propus o platformă industrială de o dimensiune apreciabilă. Noi putem atrage sume să reabilităm și atunci omul de afaceri vine și ia cheia de la o hală și își face acolo businessul. Asta trebuie făcut, dar pe noi, primarii, nu ne întreabă nimeni nimic”, a declarat primarul din Bumbești-Jiu, Constantin Bobaru.

Pentru asta, edilul le cere sprijinul autorităților județene, dar și parlamentarilor. „Avem un legislativ care poate asigura interfața între noi și minister, avem parlamentari, instituții care pot să coaguleze aceste lucruri. Eu, ca primar, ce să fac? Trebuie făcut un colectiv de lucru care poate să facă lucrul acesta”, a mai spus primarul Constantin Bobaru, la Radio Infinit.

Că e nevoie de noi locuri de muncă și noi afaceri în Gorj, nu mai reprezintă o noutate. Dar trendul este să fie țintite doar locurile de muncă de la stat. „Parcuri industriale trebuie făcute. Gorjul trebuie să găsească alternativă să dezvolte mediul economic care, în ultima vreme, a rămas mult subdezvoltat și Gorjul trăiește din activitatea Complexului Oltenia și nu din alte afaceri. Îmi doresc să văd cât mai multe astfel de parcuri industriale. Oamenii de afaceri se vaită că nu au oameni, dar aici aud că nu sunt locuri de muncă. Văd tot mai des oameni interesați să lucreze doar la stat și nu în mediul privat, iar asta mă dezamăgește profund. Sunt oameni țintiți să lucreze la stat”, a explicat și consilierul județean Iulian Popescu.

Vizualizări: 1,550

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: