Cere punct de desfacere a cărbunelui

Primarul din comuna gorjeană Roșia de Amaradia nu vrea să renunțe la activitatea minieră din zonă. Dacă nu a reușit să salveze cariera de la închidere, acum vrea să deschidă măcar un punct de desfacere a cărbunelui, pentru că zona are potențial și primarul consideră că este păcat să nu fie exploatat.

Primarul Liviu Cotojman își pune mari speranțe în redeschiderea unui punct de desfacere a cărbunelui la Roșia de Amaradia.

Acesta a purtat mai multe discuții atât cu cei din conducerea Complexului Energetic Oltenia, dar și la București, și a venit cu date concrete pentru a-și susține inițiativa.

”Eu am în plan redeschiderea unui punct de desfacere a cărbunelui la Roșia de Amaradia, pentru că în acest moment aici mai sunt aproximativ 3 milioane de metri cubi de cărbune care pot fi valorificați. La un calcul simplu, CEO ar putea funcționa fără probleme cinci ani numai cu cărbune de la Roșia de Amaradia. Zăcământul de cărbune de la Roșia de Amaradia e pentru 30 de ani. Știu asta clar, pentru că eu am umblat cu acest studiu făcut de specialiști și la București. Important este să se vrea să fie deschis acest punct de desfacere a cărbunelui, pentru că activitatea poate începe din secunda 1, asta pentru că aici e tot ce trebuie”, a precizat Liviu Cotojman, primarul din Roșia de Amaradia.

Primarul susține că în felul acesta s-ar putea crea și câteva locuri de muncă, iar minerii din zonă ar putea să-și ia de aici rația de cărbune. ”În primul rând, minerii din Roșia de Amaradia care au fost dați în alte cariere ar putea să ia direct de aici rația de cărbune, nu să o transporte de prin alte zone. Și cei de la Govora ar putea veni să ia cărbune de aici. Lucrurile sunt simple. Se aduce cărbunele în depozit, este cântar, se încarcă în mașini și e transportat acolo unde trebuie. Se pot crea câteva locuri de muncă sau pot veni minerii din zonă înapoi acasă și nu mai fac naveta”, a mai spus Cotojman.

Activitatea minieră de la Roșia de Amaradia a fost închisă în 2013 pentru că nu a mai fost front de lucru, deși primarul a susținut atunci că nu s-a dorit deschiderea unui alt front.

Vizualizări: 2,598

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: