Burlan explică de ce sunt mai multe pensionări în termocentrale

Complexul Energetic Oltenia are patru termocentrale, dar va rămâne cu personal ca pentru două după ce intră în vigoare legea care permite pensionarea la 52 de ani.

În carierele miniere au plecat deja cei care au peste 55 de ani, pentru că acolo au fost condiții deosebite de muncă. În trei din cele patru termocentrale oamenii au fost încadrați în condiții normale, astfel că s-a redus vârsta de pensionare de la 65 la 52 de ani, de aceea numărul celor care pleacă este foarte mare. Doar cei de la Rovinari au avut condiții deosebite.

La termocentrala Craiova II îndeplinesc condițiile de pensionare 300 din cei 400 de salariați productivi, iar la Turceni mai mult de jumătate din cei 1.200 de salariați.

Managerul CE Oltenia, Daniel Burlan, a spus că în această perioadă se fac simulări, în vederea redistribuirii personalului rămas. “Începem să facem simulări, să ne pregătim. Sunt anumite funcții sensibile unde trebuie să pregătim personal. Mineritul în cea mai mare parte a avut condiții deosebite și oamenii au ieșit la pensie la 55 de ani. Acum vor ieși cei care au între 52 și 55 de ani. În energie impactul este mult mai mare, acolo unde au fost condiții normale de muncă”, a spus Burlan la Gorj TV.

Acesta așteaptă normele de aplicare a legii, deoarece încă nu este clar care vor fi beneficiarii acesteia.

Vizualizări: 5,176

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: