Câţi bani dă Guvernul pentru venitul de completare de la CE Oltenia

Guvernul a adoptat în ședința de miercuri, 28 iulie, hotărârile prin care se alocă fonduri pentru plata venitului lunar de completare de care beneficiază persoanele disponibilizate de la CE Oltenia și CE Hunedoara.

„Se aprobă alocarea sumei de 6.820 mii lei din bugetul asigurărilor pentru șomaj pe anul 2021 pentru plata venitului lunar de completare pentru persoanele disponibilizate de la Societatea Complexul Energetic Oltenia S.A. în condițiile Planului de disponibilizare, aprobat potrivit legii” , se arată în hotărâre.

Pentru disponibilizații de la Hunedoara este vorba de suma de 16.137 mii lei. „Ne-am asumat să rezolvăm o serie de situații dificile, cu scopul de a produce energie curată, de a lăsa o moștenire verde viitoarelor generații. Dar, așa cum am tot spus, nu facem asta ignorând soarta oamenilor de acum. Totodată, lucrăm și la planuri importante de investiții pentru a oferi alte oportunități comunităților de acolo”, a declarat ministrul Energiei, Virgil Popescu.

Venitul lunar de completare va fi acordat pe o perioadă de 12 luni, pentru persoanele care au o vechime în muncă cuprinsă între 3 ani și până la 10 ani, 20 de luni, pentru persoanele care au o vechime în muncă cuprinsă între 10 ani și până la 15 ani, 22 de luni, pentru salariații care au o vechime în muncă cuprinsă între 15 ani și până la 22 de ani și 24 de luni, pentru salariații care au o vechime în muncă de cel puțin 22 de ani.

Beneficiare ale venitului lunar de completare vor fi 480 persoane de la CE Oltenia.

Vizualizări: 2,864

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: