Externalizarea termocentralei va dura doi ani

Procedura de externalizare a termocentralei Craiova din Complexul Energetic Oltenia va începe în acest an, dar va dura până în 2023. 

Liderul sindical din cadrul Sucursale Electrocentrale Craiova II, Ion Vîlceanu, spune că externalizarea va avea loc în ultimul trimestru al anului 2023. ”Este vorba despre o divizare simetrică. Acest lucru înseamnă că va avea loc o divizare a Sucursalei Craiova 2 cu același acționariat, fiind vorba despre Ministerul Energiei și Fondul Proprietatea. Noi vom fi divizați și externalizați din cadrul CEO, conform planului de restructurare, în ultimul trimestru al anului 2023. Craiova 2 va fi până în anul 2023 în componenta CEO”, a spus Vîlceanu, la Radio Infinit.

Liderul de sindicat mai afirmă faptul că există un interes major din partea unor investitori strategici cu privire la Craiova 2. ”Craiova 2 de situează imediat după Rovinari ca și profit. Așa că nu mă miră faptul că s-a decis acest lucru. Am înțeles că este un  interes major vizavi de achiziția Termocentralei din Craiova de către niște investitori strategici care vor să finanțeze grupul pe gaze la Craiova 2”, a mai spus sindicalistul.

 Mulți dintre salariații termocentralei și-au depus deja cereri pentru pensionarea anticipată. ”Ne depunem deja dosarele de pensionare. Am făcut o solicitare la Casa de Pensii. În această vară vor intra la pensie circa 70% dintre salariați, mai ales că cei care au 30 de ani în aceste activități, vor avea o pensie mai mare decât a colegilor care au ieșit deja la pensie”, a mai declarat Vîlceanu.

Vizualizări: 2,220

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: