Întâlnire la Ministerul Energiei pentru restructurarea CE Oltenia

Administrația Complexului Energetic Oltenia va avea miercuri o întâlnire la Ministerul Energiei, la care vor participa și reprezentanți ai Consiliului Concurenței, pentru a face un răspuns la Scrisoarea de confort pe care Comisia Europeană a înaintat-o statului român.

“Scrisoarea de confort garantează că planul de restructurare este în niște limite care pot fi acceptate de către Comisia Europeană”, a spus marți la Gorj TV președintele Directoratului CE Oltenia, Daniel Burlan.

“Practic, Comisia spune că a observat îmbunătățirile în noul plan de restructurare și că noi trebuie să le răspundem acelor observații pe care le mai fac”, a mai spus managerul companiei.

Potrivit noului plan, CE Oltenia va mai rămâne peste câțiva ani cu doar trei grupuri pe cărbune din 12, și anume două la Rovinari și unul la Turceni. “Planul de restructurarea garantează funcționarea celor trei grupuri pe cărbune din 2026, realizarea celor două grupuri pe gaze a celor opt parcuri fotovoltaice și a microhidrocentralei”, a mai menționat Daniel Burlan.

Comisia Europeană a pus niște întrebări legate de termenele în care CE Oltenia își poate asuma angajamente cu investitorii privați cu care va intra în parteneriat în vederea realizării noilor investiții. Reamitim că societatea gorjeană este obligată să facă niște societăți mixte pentru realizarea noilor grupuri pe gaze și parcuri fotovoltaice, presiunea Comisiei Europene fiind pentru realizarea lor până la 31 august.

Vizualizări: 3,290

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: