Burlan: Sunt contracte pentru 80 la sută din producția de energie

Daniel Burlan, directorul Ofertare-Vânzare din CE Oltenia, a declarat că sunt încheiate contacte pentru 80% din producția de energie prognozată în 2024. Compania își propune să producă 7,1 MW. Prețurile acoperă și certificatele carbon, susține Burlan.

Daniel Burlan a declarat că prețurile contractelor bilaterale sunt mai mari decât prețul actual din piața de energie. Totuși, sunt contracte încheiate în 2021, încă în vigoare, la prețuri care nu asigură și componenta CO2. Aceste contracte au fost făcute în timpul negocierii planului de restructurare cu Comisia Europeană, care cerea înțelegeri ferme pentru vânzarea de energie. 

”Sunt contracte pentru 80% din producție. Prețurile ne acoperă și CO 2. Este nevoie și de subvenția de la Guvern pentru că o parte din contracte au fost încheiate la momentul 2021, care nu aveau cum să se încheie niște prețuri… Prețurile sunt bune dar pentru acoperirea diferențelor beneficiem de acest ajutor. Prețul de atunci nu asigura CO2. La ora asta prețurile din piață sunt mai mici decât prețurile din acele contracte”, a declarat Burlan la Tele 3.

Guvernul va asigura anul acesta încă 80 de milioane de euro pentru plata certificatelor CO2. 

Vizualizări: 2,535

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: