Salariații din CE Oltenia cer venituri mai mari și protecție socială

Cu câteva zile înainte să înceapă negocierile privind noul Contract de Muncă de la nivelul Complexului Energetic Oltenia, minerii spun răspicat că își doresc venituri mai mari, dar și protecție socială. 

Mircea Gherendi, salariat al Carierei Roșia, a spus într-un interviu la Radio Infinit că e nevoie de un plan de protecție socială care să sprijine salariații care ar urma să plece acasă odată cu punerea în aplicare a planului de restructurare. Și vorbește de mineri și energeticieni care ar putea fi nevoiți să plece din companie înainte să împlinească vârsta pensionării.

În plus, noul contract ar trebui să vină și cu o mărire salarială, mai adaugă Gherendi, în condițiile în care toate s-au scumpit în ultima perioadă. “Noul contract trebuie să presupună și o mărire salarială. Scumpirile nu contenesc și sunt continuu numai scumpiri. S-a făcut un plan de restructurare. Punerea în aplicare s-ar amâna cu doi ani, iar lucrurile ar putea sta mai bine, dar trebuie văzut și un plan de protecție socială. Dacă nu se vor încadra colegii care ies la pensie să plece din sistem trebuie să fie un anumit program de protecție socială. Omul nu poate să plece din sistem fără nimic”, a declarat Mircea Gherendi.

Aceeași idee e susținută și de mai mulți lideri de sindicat care au anunțat ferm că vor cere venituri mai mari de la 1 aprilie 2024 chiar dacă producătorul de energie trece printr-un proces de restructurare.

Vizualizări: 1,848

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: