Noi salariați, promovați excavatoriști

Unii dintre minerii și energeticienii angajați pe perioadă determinată au învățat meserie în cei aproape doi ani de când sunt în producție. Chiar dacă nu pot suplini valul mare de specialiști care au ieșit la pensie în ultimii ani, câțiva dintre noii salariați au fost promovați. 

Jan Popescu, președintele executiv al Sindicatului Mine Energie Oltenia, a spus la Radio Infinit că aproape toți au învățat meserie și unii sunt acum excavatoriști, o meserie pe cale de dispariție.

„În privința specialiștilor, se resimte lipsa. Și la nivelul Termocentralei Rovinari, ne-au plecat oameni cu bună calificare, bine pregătiți. Și o parte din cei care au venit își dau silința, sunt bine văzuți și cred că vom scoate la capăt și cu acești noi colegi. Unii chiar au promovat în posturi și mai bine plătite, cu responsabilitate mare. Unii sunt excavatoriști. Specialiștii au plecat, dar trebuie să ne descurcăm cu ce avem și am încredere că noii angajați se vor descurca și mai bine”, a spus Jan Popescu, la Radio Infinit.

Vizualizări: 3,966

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: