Burlan: Sunt semnale că planul va fi aprobat

Oficialii Complexului Energetic Oltenia vor avea, vineri, noi discuții cu cei de la Comisia Europeană pe marginea planului de restructurare. Aceștia vor prezenta și răspunsurile la întrebările venite de la Bruxelles și speră să obțină un acord de la Comisia Europeană ca statul român să ofere companiei ajutor să cumpere certificatele de dioxid de carbon necesare până la finalul lunii aprilie.

Daniel Burlan, managerul companiei energetice, a transmis că oricum compania a început să cumpere zilnic certificate de CO2, dar nu are banii suficienți să achiziționeze întreaga cantitate până la sfârșitul lunii aprilie, când ar trebui să se conformeze normelor europene.

În caz contrar, ar risca o amendă uriașă. “Noi vom avea o discuție, vineri, cu Comisia Europeană, pe planul de restructurare. Compania a început să achiziționeze certificate. Nu riscăm, chiar dacă acest ajutor de stat întârzie. Nu putem risca să lăsăm pe ultima sută de metri achiziția tuturor certificatelor. Avem o achiziție zilnică de certificate astfel încât, cu ajutorul de stat, să achiziționăm toate certificatele de CO2 pentru conformare”, a spus Burlan, la Gorj TV.

În plus, oficialii români încearcă să convingă europenii să le ofere un acord pentru ca statul român să vireze în conturile producătorului de energie ajutorul de care are nevoie. „Așa cum sunt semnalele, se pare că acest plan va fi aprobat. A trebuit să convingem Comisia Europeană că păstrăm strategic și grupuri care nu sunt profitabile. Dacă se întâmplă o avarie, trebuie să intri cu niște costuri mai mari ca să acoperi nevoia. Uitați-vă ce s-a întâmplat în Texas unde a ajuns megawattul 9.000 de dolari”, a mai spus managerul Daniel Burlan.

Vizualizări: 4,881

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: