Manu Tomescu: Termocentrala Rovinari tine în viață compania

Termocentrala Rovinari ține în viață Complexul Oltenia! O spune liderul de sindicat Manu Tomescu, angajat la Rovinari. Termocentrala a funcționat, în ultima perioadă, la capacitate maximă, nu a înregistrat pirderi, dar cu toate acestea minerii și energeticienii au aflat că trebuie să-și ia gândul de la creșterile de salarii pe care le doresc. „Rezerva la fondul de salarii s-a dus, de la creșterile salariale ni se spune să ne luăm gândul”, a comentat Manu Tomescu.

„Cum naiba salvezi locurile de muncă dacă tu îți asumi ca din 12 mii să mai rămână 4.000? Să mă facă cineva să înțeleg, că matematica simplă o știu și eu. 4.000 e mai mic decât 12 mii. Cum naiba declară ei că salvăm compania, salvăm locurile de muncă?”, s-a întrebat sindicalistul Manu Tomescu.

Acesta a ținut să sublinieze că Termocentrala Rovinari ține în viață Complexul Energetic Oltenia. Cu toate acestea, angajaților li se transmite să nu își facă speranțe că le-ar putea crește salariile.

„Noi protestăm pentru grupa de muncă, dar acum Termocentrala Rovinari, unde eu lucrez, ține în viață compania. Noi mergem la capacitate maximă, cu toate grupurile pe care le avem în exploatare le avem în funcțiune, bagă în Sistemul Energetic Național. Rezervă la fondul de salarii nu mai e că s-a dus, de la creșteri salariale luați-vă gândul, ni se spune, dar ce vină avem cei 3-4000, câți lucrăm în zona Rovinari, de exemplu, în Termocentrală și cariere, ce vină au oamenii ăștia că noi am mers la capacitate maximă, fără să fim pe pierderi. Cine poate să privească în ochi acei oameni și să le spună să-și ia gândul de la creșteri salariale? Dincolo de neputința guvernanților, de intenția UE de a ne închide, noi toți trebuie să cerem protecție socială – condiții de pensionare, reducerea vârstei de pensionare și creșteri de salarii care să acopere costurile care au venit peste noi”, a mai spus Manu Tomescu, la Radio Infinit.

Vizualizări: 3,401

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: