Burlan vrea să țină în funcțiune toate cele patru termocentrale

Aproape jumătate din salariații termocentralelor CE Oltenia s-ar putea pensiona în acest an, pe legea care a redus vârsta la 52 de ani. Administrația Complexului Energetic Oltenia caută soluții pentru a menține în funcțiune toatecele patru termocentrale.

“Am făcut simulări pe fiecare termocentrală, pe fiecare carieră în parte, am văzut care sunt impactate cel mai mult. Dorința noastră este să funcționăm cu toate termocentralele”, a spus Daniel Burlan, managerul CE Oltenia.

CE Oltenia are două termocentrale în Gorj, la Rovinari și Turceni, și două în Dolj, la Ișalnița și Craiova. “Ar fi simplu să redistribuim personalul în două termocentrale și în carierele miniere aferente, dar dorința noastră este de a funcționa cu toate cele patru termocentrale”, a adăugat Burlan, într-o emisiune la Gorj TV.

Va fi făcută o redistribuire a personalului, după ce vor fi gata lucrurile din punct de vedere al pensionărilor. “Așteptăm să vedem ce se întâmplă, avem făcute simulări, fiindcă, la momentul în care facem o redistribuire de personal de la Mentenanță în producție, facem și achiziția de servicii de mentenanță cu firme terțe”, a mai spus managerul Complexului Energetic Oltenia.

Vizualizări: 3,959

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: