Trei surse de viitori angajați pentru CE Oltenia

Administrația Complexului Energetic Oltenia pare să fi înțeles faptul că, după pensionarea a mii de salariați, trebuie să facă angajări care să poată funcționa.

Prima sursă de angajare va fi din rândul absolvenților de învățământ dual. Cei interesați au avut termen până la 1 septembrie să depună cerere de angajare.

Sunt 23 locuri de sudor pentru absolvenții Colegiului Tehnic Motru, 27 de locuri de mecanic utilaje și instalații în industrie pentru absolvenții Colegiului “Gheorghe Tătărăscu” Rovinari, 20 de locuri de electrician exploatări miniere pentru absolvenții Colegiului Tehnic Mătăsari, 14 locuri de electrician aparate şi echipamente electrice şi energetice pentru absolvenții Liceului Energetic Craiova.

Ar mai fi vorba despre 13 locuri de electrician protecţii prin relee, automatizări şi măsurători în instalaţii energetice pentru absolvenții Liceului Energetic Craiova și 24 de locuri de lăcătuș construcții metalice și utilaj tehnologic pentru absolvenții Liceului Tehnologic Turceni.

În vizorul CEO sunt și salariați care lucrează acum la Minprest, firmă prestatoare de servicii pentru minerit, la care CE Oltenia este acționar majoritar. “Primii angajați vor fi cei din Minprest, care au mai interacționat cu activitățile din sucursale și cariere”, a spus managerul Daniel Burlan.

O a treia sursă la care privește administrația CEO se referă chiar la salariații care se vor pensiona. Dacă li se va permite să cumuleze pensia cu salariul, sunt salariați care ar mai rămâne să lucreze câteva luni. Este vorba de acei salariați cu înaltă specializare, care nu pot fi înlocuiți foarte repede, fiind nevoie de luni de pregătire pentru cei care vor fi angajați.

CE Oltenia a pierdut deja o mie de salariați de la începutul anului, prin pensionări și concedieri colective. CEO mai are în jur de 11.300 de salariați.

Vizualizări: 4,719

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: