Prepară acasă cornuleţe pentru micul dejun

Puteţi prepara rapid acasă delicioasele cornulețe de casă, cu unt și lapte, pentru micul dejun. Sunt fragede şi moi, necesită puţine ingrediente şi se prepară destul de repede,  mai ales dacă aţi făcut coca înainte.  

Cornuleţele cu lapte şi unt pentru micul dejun se pot prepara rapid, cu ingrediente simple, la îndemâna oricui. De regulă se prepară simple,  fără umplutură, dar puteţi pune înăuntru ciocolată sau alte umpluturi într-un strat foarte fin.

Ingrediente necesare: 400 g făină, 100 g zahăr, 20 g drojdie, 100 ml apă, 120 ml lapte, 40 g unt, 10 g sare.

Mod de preparare: Frământăm pentru câteva minute toate ingredientele, mai puțin sarea, în mașina de frământat. Ultima dată se  adaugă și sarea. Mai frământăm 10 minute, apoi lăsăm aluatul la dospit aproximativ 40 minute. Dacă nu aveți mașină de frământat, va trebui să pregătiți și să frământați aluatul prin metoda clasică, obișnuită. Întindem într-o formă rotundă, apoi tăiem în 8 triunghiuri. Întindem subțire fiecare triunghi astfel încât să își păstreze forma, apoi rulăm strâns.

Așezăm cornulețele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și lăsăm deoparte pentru 20 minute. Preîncălzim cuptorul la 175-180 grade Celsius. Ungem cu lapte călduț și coacem timp de 15-20 minute, după care  conuleţele sunt bune de servit.

Vizualizări: 1,750

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: