Burse pentru elevii merituoşi din Târgu Jiu. Cum pot primi banii!

Autoritățile locale din Târgu Jiu au aprobat un regulament pentru acordarea de burse elevilor cu rezultate bune la învățătură în anul școlar 2016-2017. Unitățile școlare trebuie să prezinte la primărie, în perioada 5-9 iunie, lista cu elevii care se încadrează în condițiile prevăzute pentru a beneficia de bani.

Vor fi acordate patru tipuri de burse: de performanță, de merit, de studiu și de ajutor social. Suma alocată din bugetul local este de 540.000 lei. Bursele de performanță se acordă elevilor care au obținut locurile I, II și III la etapele naționale ale olimpiadelor și concursurilor școlare naționale sau dacă s-au calificat în loturile de pregătire organizate de Ministerul Educației pentru competițiile internaționale. Valoarea bursei de performanță este de 400 lei/an.

Bursele de merit se dau elevilor care au media cuprinsă între 9.90 și 10. Bursa este revizuită semestrial și este în cuantum de 350 lei/an. De burse de studiu beneficiază elevii care provin din familii cu un venit net pe membru de familie pe ultimele trei luni anterioare depunerii dosarului cel mult egal cu salariul minim brut pe economie. Se mai acordă și elevilor cu media semestrială cuprinsă între 9.50 și 9.89, caz în care bursele sunt revizuite semestrial. Valoarea bursei de studiu este de 150 lei/semestru.

În schimb, bursele de ajutor social se acordă la începutul anului școlar, cu revizuire semestrială, în funcție de veniturile nete ale familiei. Valoarea bursei este de 240 lei/an și se acordă lunar, câte 20 lei, spun reprezentanții primăriei. Elevii care beneficiază de burse de merit, de studiu și sociale pot primi și bursă de performanță. „Bursele sunt în baza mediilor. Noi, școala, facem fundamentarea”, a explicat Dorin Tașcău, directorul Colegiului Național „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu.

Condițiile obligatorii pentru acordarea burselor sunt: promovabilitate 100%, media 10 la purtare şi să nu aibă mai mult de 10 absenţe nemotivate pe semestru.   

Vizualizări: 1,100

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: