Şcoli din Gorj premiate la un concurs de educaţie ecologică

Concursul Național de Educație Ecologică „Școala Zero Waste” şi-a desemnat câştigătorii.  Pe durata celor nouă săptămâni de concurs, școlile participante au fost încurajate să organizeze numeroase sesiuni de educație ecologică, proiecții de materiale educative și ateliere de reciclare creativă, atât pentru ei, cât mai ales pentru ceilalți elevi din școală și pentru comunitatea locală. Din Gorj au participat zeci de unităţi de învăţământ, însă doar două au primit premii consistente.

Cei 20.517 elevi direct înscriși în competiție au realizat 93 de acțiuni de curățenie și 65 de acțiuni de plantare (cu peste 10.000 de puieți de arbori forestieri și pomi fructiferi plantați). Au fost recuperate 28 de tone de plastic, 100 de tone de hârtie și carton, 2,8 tone aluminiu și 11,8 tone deee-uri.

Premiul I și Trofeul „Scoala Zero Waste” 2017 a ajuns la o şcoală gimnazială din Olt. Elevii au câştigat o tablă interactivă și un videoproiector. Liceul Tehnologic Turceni din județul Gorj a obţinut premiul al doilea, costând într-un  calculator și o imprimantă multifuncțională. O imprimantă multifuncțională va ajunge şi la Liceul Tehnologic Bîlteni - Structura Școala Gimnazială Nr.1, Peșteana-Jiu Bîlteni din Gorj, care a obţinut o menţiune. Profesorii coordonatori ai școlilor premiare primesc câte o tabletă din partea organizatorilor, pentru a-i ajuta în continuare în procesul educațional.

Tabără de vară la Arad

Cei mai dedicați și implicați elevi din cadrul primelor zece școli clasate vor participa în perioada 23-27 august la Tabăra „Zero Waste Summer Camp” organizată în județul Arad. Dintre acești elevi vor fi desemnați câștigătorii ediției 2017 a Concursului. Selecția acestora se va face în urma unui mini-concurs pe o temă dată. Premiile vor consta în laptop, biciclete, tablete și multe altele oferite de Continental Anvelope Timișoara, partener tradițional al concursului, împreună cu Lidl.

Școala Zero Waste este un concurs de educație ecologică destinat tuturor elevilor din școlile cu clasele I-VIII din România. Concursul dă posibilitatea elevilor și școlilor să contribuie la protejarea mediului și reducerea poluării și în același timp să concureze pentru câștigarea premiilor puse în joc.

Galerie foto


Vizualizări: 1,578

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: