Burse pentru studenţii defavorizaţi şi cercetători

Studenții români din categoriile vulnerabile vor putea obține burse lunare de câte 300 de lei, timp de 3 semestre de studii, dacă participă și la cursuri de dezvoltare a abilităților antreprenoriale și de realizare a planurilor de afaceri. Ministerul Fondurilor Europene a lansat două noi apeluri de proiecte, de 155 milioane euro, finanţate prin Programul Operaţional Capital Uman (POCU), prin care se acordă burse din fonduri europene studenţilor defavorizaţi, doctoranzilor şi cercetătorilor post-doctorat.

Bursa Student antreprenor se adresează studenților din mediul rural, celor din comunitățile dezavantajate economic, celor aparținând minorității rome, dar și persoanelor cu dizabilități - studenți care au depășit vârsta de 24 ani. Ei vor fi ajutaţi cu burse în valoare de 300 lei lunar, timp de trei semestre de studii de licenţă. Studenţii sprijiniţi sunt cei care urmează cursuri de formare antreprenorială şi care apelează la servicii de consiliere profesională.

Cel de-al doilea ghid este dedicat sprijinirii doctoranzilor şi cercetătorilor post-doctorat în antreprenoriat, prin corelarea acestor programe cu nevoile angajatorilor/pieţei muncii. Bursa Doctorand antreprenor va avea o valoare de cel mult 400 de euro/lună şi se va acorda pentru o perioadă de maximum 12 luni consecutive, inclusă în ultimii doi ani terminali ai studiilor de doctorat. Bursa Cercetător post-doctorat antreprenor va avea o valoare de cel mult 600 euro/lună şi se va acorda pentru o perioadă de maximum 12 luni consecutive. (A.A.)

Vizualizări: 216

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: