Butan: Voi candida la Primăria Drăguţeşti cu sau fără PSD

Surse politice spun că PSD nu-şi va pune candidat la Primăria Drăguţeşti, unde l-ar putea susţine pe primarul interimar de la ALDE, dacă nici cei de la ALDE nu-şi vor pune candidat la Târgu Jiu şi îl vor susţine pe social-democratul Aurel Popescu. Gheorghe Butan, cel care a candidat în vară din partea PSD Drăguţeşti, spune că va candida şi la alegerile parţiale, cu sau fără susţinerea PSD.

Social-democratul Gheorghe Butan este hotărât să candideze pentru Primăria Drăguţeşti şi fără susţinerea PSD. „Cred că voi fi susţinut de PSD pentru Primăria Drăguţeşti, consider că merit acest post. Sper să am susţinerea partidului pentru că de peste 20 de ani sunt membru PSD. Eu mi-am manifestat intenţia de a candida în cadrul partidului. Sper să se analizeze bine cererea mea. Dorinţa mea este de candida din partea PSD, dacă nu eu voi candida şi fără partid”, a declarat Gheorghe Butan.
Social-democratul spune că făcut o analiză a alegerilor din vara trecută, când a pierdut primăria în favoarea lui Vasile Moşoiu, şi că, de data aceasta, va avea o altfel de campanie. „Am făcut o analiză a campaniei trecute, de la A la Z, am avut şi ceva lipsuri, având în vedere că a fost o campanie foarte crâncenă şi au fost candidaţii foarte mulţi. Numai din satul meu natal au candidat trei persoane la funcţia de primar, iar acest lucru m-a afectat puţin. Am pierdut la o diferenţă foarte mică faţă de domnul Moşoiu, după aceea m-am întărit, am constatat care au fost greşelile, iar pe viitor sper să nu le mai repet”, a precizat Butan.
Liderul social-democraţilor nu se grăbeşte să-l dea pe Gheorghe Butan drept candidat la Primăria Drăguţeşti, din partea PSD. „În primul rând, trebuie stabilită data alegerilor la nivel naţional, iar în funcţie de această dată vom grăbi şi noi nominalizarea. Vom vedea pe cine vom susţine pentru Primăria Drăguţeşti, vom analiza foarte bine pentru că trebuie să venim cu soluţia câştigătoare”, a declarat Florin Cârciumaru, preşedintele PSD Gorj.
VALIDARE
Dacă pentru validarea candidatului PSD la primăria Drăguţeşti este devreme, pentru cea de la Târgu Jiu s-a votat deja. Comitetul Executiv al PSD întrunit joi a validat cu unanimitate de voturi candidatura lui Aurel Popescu. „Chiar dacă am încredere maximă în colegi, emoţiile sunt inevitabile. Trăiesc un moment deosebit”, a spus Aurel Popescu.
REORGANIZARE
În cadrul şedinţei de Comitet Executiv s-a vorbit şi despre întărirea organizaţiilor PSD de la Aninoasa, Albeni, Crasna şi Urdari, care anul trecut aveau preşedinţi interimari. „Este prima noastră întâlnire după câştigarea alegerilor parlamentare. Discutăm şi despre reorganizarea în teritoriu a 3 sau 4 organizaţii, care în anul 2016, din diferite motive au rămas fără preşedinţii titulari şi au funcţionat în perioada alegerilor cu preşedinţi interimari”, a declarat Florin Cârciumaru.

Vizualizări: 1,005

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: