Emoţii pentru directorii de şcoli. Mesajul lui Işfan!

Directorii de şcoli din Gorj intră în febra evaluării. Activitatea le va fi analizată de către o comisie care va ţine cont şi de rezultatele obţinute de elevii la examenele naţionale.

Vacanţa de vară începe cu emoţii pentru directorii de şcoli, profesori şi chiar inspectorii şcolari. „Conform metodologiilor din învăţământ, în perioada următoare încep evaluările activităţilor desfăşurate în învăţământ, atât de cadrele didactice, cât şi de personalul de conducere, îndrumare şi control. E un calendar destul de bine pus la punct, urmând ca la începutul lunii septembrie, toată lumea din învăţământ să primească calificativele pentru activităţile desfăşurate în anul şcolar 2017-2018”, a declarat Ion Işfan, inspectorul general al ISJ Gorj.

Un director şi-ar putea pierde postul dacă activitatea îi este evaluată cu calificativul „nesatisfăcător”, chiar dacă ocupă postul prin concurs. Un aspect care va cântări mult la evaluarea din acest an va fi cel legat de rezultatele la evaluarea naţională şi bacalaureat. „Dacă în anii anteriori am spus că nu vom ţine cont în evaluare de rezultatele la examene naţionale, acum, la şedinţa cu directorii, pentru că foarte mulţi directori au deja minimum 5-6 ani de când manageriază instituţiile de învăţământ, am spus că se va ţine cont şi de rezultatele obţinute de elevi la examenele naţionale”, a precizat inspectorul general al ISJ Gorj.

Mare parte din directorii unităţilor de învăţământ din Gorj şi-au câştigat posturile în baza unui concurs. Mai sunt doar zece directori care au fost detaşaţi în interesul învăţământului. Detaşarea este valabilă până la organizarea concursului, dar nu mai târziu de sfârşitul anului şcolar.

Vizualizări: 2,475

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: