Sute de locuri de muncă în staţiunile din Austria

Gorjenii care sunt în căutarea unui loc de muncă au posibilitatea să aplice pentru un job prin intermediul reţelei de ocupare a forţei de muncă EURES. 300 de locuri sunt disponibile în Austria pentru sezonul de iarnă 2018-2019, posturile oferite fiind de bucătar, chelner şi cameristă în regiunea Vorarlberg. Selecţia se va organiza la Sibiu, cel mai probabil în luna septembrie, anunţă reprezentanţii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj.

Vorarlberg este regiunea cea mai vestică a Austriei. Diferite pensiuni şi hoteluri de 3, 4 sau 5 stele din munţii Alpi caută personal pentru sezonul rece. Oferta de muncă a venit prin Serviciul Public de Ocupare austriac. Pentru fiecare din meserii sunt disponibile câte 100 de posturi. Candidaţii pentru posturile de bucătari şi chelneri trebuie să deţină o diplomă de calificare în domeniu, să aibă experienţă de cel puţin un an de muncă şi să vorbească engleza şi/sau germană. Cameristele trebuie să ştie limba germană (nivel A2), să aibă experienţă de cel puţin un an de muncă independentă şi orientată spre servicii.

„Salariul net este de până la 2.000 de euro/lună (bucătari: între 1.500-2.000 euro net/lună; chelneri: între 1.500-1.900 euro net/lună; cameriste: între 1.400-1.600 euro net/lună). Contractul de muncă este sezonier (decembrie 2018 - aprilie 2019), iar programul de lucru este de 48 sau de 54 ore pe săptămână”, a declarat Diana Văduva, consilier EURES în cadrul AJOFM Gorj.

Persoanele care doresc să aplice pentru aceste locuri de muncă în străinătate trebuie să se adreseze consilierului EURES din cadrul AJOFM Gorj. Termenul limită este 31 august.

Vizualizări: 393

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: