Mai mulţi bani pentru Casa „Iosif Keber”

Bani mai mulţi pentru reabilitarea Casei „Iosif Keber”. Pentru că preţul materialelor de construcţii aproape că s-a triplat de la momentul în care a fost întocmit proiectul de modernizare a clădirii, consilierii judeţeni se văd în situaţia de a cotiza cu bani de la bugetul propriu.

Licitaţia pentru acest obiectiv a avut loc deja, însă autorităţile au constatat că s-au modificat cu mult preţurile stabilite de ei în 2016, când a fost realizat proiectul de reabilitare a Casei „Iosif Keber”.  „Este depus proiectul din 2016. Aici am avut o problemă, şi o recunosc. Proiectul din 2016 avea o anumită valoare. Tabla zincată, o tablă specială cu care va fi acoperit edificiul de cultură, are un preţ triplu pe bursa de la Londra. De asemenea, preţurile la fierul beton şi alte materiale de construcţii, în special lemnul, s-au dublat. Am avut o procedură de achiziţie, am avut o ofertă care a depăşit valoarea estimată de către noi”, a transmis Cosmin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

De aproximativ 300 de mii de lei mai este nevoie. Aprobarea sumei va fi dezbătută în şedinţa Consiliului Judeţean, programată joi, 31 mai. „Nu renunţăm la acest proiect. În şedinţa de joi vom aproba o suplimentare la acest contract. O să suportăm din bugetul propriu această diferenţă având în vedere că valoarea finanţată cu fonduri europene este de 1,8 milioane de lei. O sumă de 300 de mii de lei, cât va reieşi din licitaţie, nu va fi o mare problemă pentru bugetul acestui judeţ”, a mai declarat Cosmin Popescu. (A.A.)

Vizualizări: 257

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: