Cabanierii îl aduc la Rânca pe ministrul Turismului

Ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, va veni la Rânca, la sfârşitul lunii mai. Vizita va avea loc după ce mai mulţi cabanieri le-au cerut parlamentarilor de Gorj să se implice în dezvoltarea zonei montane. Deputatul Mihai Weber spune că, în momentul de faţă, ministrul lucrează la un master plan de infrastructură privind domeniul schiabil şi că ia în calcul amenajarea unor noi pârtii la Rânca. Proprietarii de pensiuni cred că se impune prezenţa ministrului la Rânca pentru a vedea la faţa locului problemele cu care se confruntă staţiunea.

Proprietarii de pensiuni din Rânca au cerut parlamentarilor de Gorj să-l aducă în zonă pe ministrul Turismului. Aceştia cred că o vizită la faţa locului ar rezolva proiectele de investiţii promise ani la rând la Rânca, dar amânate din lipsa fondurilor. „Am solicitat parlamentarilor de Gorj să-l aducă pe ministrul Turismului în Gorj, având în vedere că în anul 2016 au fost peste 100.000 de turişti în zona Rânca, atât datorită sezonului de iarnă, dar şi Transalpinei. Orice zonă care depăşeşte peste 100.000 de nopţi rămase de turişti trebuie să devină o zonă de interes naţional din punct de vedere al turismului. Ar trebui s-o declare zonă de interes naţional şi să trecem de Consiliul Judeţean, să dăm drumul la nişte proiecte mari”, a declarat Constantin Pănescu, preşedintele Asociaţiei Concesionarilor din Rânca. Acesta susţine că extinderea domeniului schiabil şi o telegondolă care să ajungă la Vidra ar conduce la creşterea numărului de turişti în zonă. „Telegondola ar face legătura cu Vidra, peste munte, prin Vârful Galbenu. De asemenea, pot fi amenajate noi pârtii din Vârful Galbenu, pe Muşetoiu, până în Valea Galbenului, de 5,5 kilometri. Din Vârful Galbenu şi până în Vârful Micaia de 3,3 kilometri, la întoarcere se face una de 8 kilometri. Ne-ar trebui o pistă de biciclete prin pădure. Echipele naţionale se duc şi se antrenează în Austria, dar noi aici avem o fostă pistă de biciclete de 40 de kilometri”, a spus Pănescu.

„Are în calcul dezvoltarea zonei Rânca”

Deputatul Mihai Weber spune că, în momentul de faţă, ministrul lucrează la un master plan de infrastructură privind domeniul schiabil. „Am avut discuţii cu domnul Pănescu, i-am spus că am discutat problema Rânca, de mai multe ori, cu ministrul Turismului. Dumnealui mi-a promis că va veni la Rânca, dar în momentul de faţă lucrează la un master plan de infrastructură privind domeniul schiabil; se discută de o lege a turismului. În ceea ce ne priveşte, are în calcul dezvoltarea zonei Rânca şi extinderea domeniului schiabil, paralel cu construirea telegondolei. Cu certitudine, ministrul Turismului va veni în Gorj, cel mai probabil la sfârşitul lunii mai”, a precizat Mihai Weber. 

Vizualizări: 423

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: