Licitația pentru modernizarea unui drum județean, suspendată. Motivul! 

Consiliul Județean Gorj nu va reuși să reabiliteze un drum important din județ. Cel puțin nu prea curând. Este vorba de DJ 673, ce traversează localitățile Slivileşti, Șiacu, Bolboşi, Igirosu, Borăscu, Calapăru, Turceni, Broşteni, până la intersecția cu DN66 (E79). Licitația trebuia să aibă loc în ianuarie, însă a fost anulată. Lucrarea de peste 70 milioane de lei a fost relicitată, iar acum este suspendată.

Drumul județean cu pricina este într-un avansat stadiu de degradare, iar autoritățile locale şi mai ales şoferii așteaptă cu nerăbdare să fie reabilitat. Numai că licitarea lucrărilor s-a dovedit a fi o procedură mult prea greoaie pentru Consiliul Județean Gorj. Mai întâi licitația a fost anulată, undeva în luna ianuarie, pentru că participanții la această procedură au solicitat o mulțime de clarificări la Consiliul Județean chiar până în ultima zi, fiind o serie de neclarități sau omisiuni în proiectul tehnic. Licitația a fost reluată, iar acum Consiliul Județean Gorj s-a lovit de un nou hop. Procedura a fost suspendată de un ofertant. „Procedura de licitație este în continuare în SEAP, dar a intervenit suspendarea acesteia ca urmare a unei contestații depuse de către unul dintre ofertanți. Procedura rămâne suspendată până când se soluționează de către CNSC. În contestație, ofertantul a solicitat prelungirea termenului pentru elaborarea ofertelor, dar autoritatea ofertantă (n.red. CJ Gorj) nu a acceptat acest lucru din considerentul că termenul a mai fost prelungit de două ori”, a declarat Oana Paloș, purtătorul de cuvânt al Consiliului Județean Gorj.

Cei din administrația județului au spus că nu au primit până acum răspusul de la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC). Proiectul prevede, pe lângă reabilitarea covorului asfaltic, realizarea a 20 de stații de transport în comun, dar și podețe, șanțuri, accese la proprietăți, montarea de noi indicatoare rutiere, dar și o pistă de biciclete pe o distanță de 6 km din fața Termocentralei Turceni până în orașul Turceni. Investiția este finanțată din fonduri guvernamentale, obținute de Consiliul Județean Gorj de la Ministerul Dezvoltării.

Vizualizări: 1,391

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: