Cabinet medical reabilitat de primărie şi dotat de norvegieni

Aproximativ 200 de mii de lei a obţinut administraţia locală din Bumbeşti Piţic pentru reabilitarea unui cabinet medical sătesc. Este vorba de cabinetul din satul Poienari, pentru dotarea căruia primarul Michy Nioaţă spune că va primi sprijin şi de la nişte afacerişti norvegieni.

Autorităţile locale din Bumbeşti Piţic au semnat, la sfârşitul săptămânii trecute, contractul de finanţare cu Ministerul Dezvoltării Regionale, la Bucureşti, pentru realizarea obiectivului de investiţii ,,Reabilitare modernizare şi dotări cabinet medical”, în satul Poienari.

Clădirea, care odinioară a avut destinaţie de grădiniţă, este în paragină şi nu poate fi folosită pentru desfăşurarea unor activităţi medicale. Doar un cabinet stomatologic mai funcţionează aici. Finanţarea obţinută de primărie nu este suficientă pentru reabilitarea clădirii compuse din şase camere. „Valoarea de la bugetul de stat este de 200 de mii de lei, iar de la bugetul local de 120 mii. Dacă cei de la Ministerul Dezvoltării nu ne-a dat decât atât, am fost obligaţi să punem mai mult. Îi vom prinde pe bugetul pe 2018, dar nu toţi, jumătate. Pentru dotarea lui, a venit cineva, un consătean, care mi-a făcut o legătură cu norvegienii care au ajutat şi la Cărbuneşti, ca să şi dotăm cabinetul cu echipamente medicale. Şi proiectul prevede dotări, dar sunt foarte slabe, un tensiometru, un ceva, mici. Având acum şi o asistentă medicală angajată la primărie, o să o mut acolo, să desfăşoare activitatea acolo după ce termin cabinetul”, a declarat Michy Nioaţă, primarul comunei Bumbeşti Piţic.

Clădirea nu dispune în momentul de faţă de un grup social şi nici nu este racordată la reţeaua de apă şi canalizare. Lucrările de reabilitare vor fi demarate în primăvara anului viitor şi vor trebui încheiate în termen de 2 ani.  

Vizualizări: 936

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: