Capotă şi-a pus angajaţii spitalului în cap. Decizia care i-a înfuriat!

Gigel Capotă, managerul interimar al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu, a fost reclamat de Colegiul Medicilor Gorj şi Ordinul Asistenţilor Medicali. Nemulţumirea pleacă de la dispoziţia dată acum câteva săptămâni prin care i-a anunţat pe angajaţi că va lua măsuri drastice cu cei care se poartă urât cu pacienţii sau primesc diverse favoruri.

Dispoziţia dată de Gigel Capotă nu a fost pe placul cadrelor medicale, dovadă cele două reclamaţii depuse la Consiliul de Administraţie al spitalului. Cele două organisme profesionale, Colegiul Medicilor Gorj şi Ordinul Asistenţilor Medicali, consideră că, prin această dispoziţie, Capotă a denigrat cadrele medicale. De asemenea, Ordinul Asistenţilor Medicali îl acuză pe managerul interimar de discriminare, după ce acesta a afirmat că, în opinia sa, nu medicii se poartă urât cu pacienţii. Ordinul Asistenţilor a depus această reclamaţie şi la managerul spitalului, solicitându-i lămuriri.  

Capotă: Dispoziţia se referă inclusiv la mine

Cele două reclamaţii nu îl sperie însă pe managerul Gigel Capotă. „Decizia luată de către mine este una normală, conform atribuţiilor unui manager, pentru a preîntâmpina crearea unei reputaţii îndoielnice asupra Spitalului Judeţean din partea populaţiei în raport de atitudinea şi serviciile oferite de către personalul unităţii. Repet, pentru că sunt acuzat, nu am făcut şi nici nu voi face discriminare pe categorii profesionale întrucât dispoziţia este foarte clară şi se referă la tot personalul contractual al Spitalului Judeţean, inclusiv la mine. Discriminările nu-mi aparţin, deci nu comentez. Eu n-am făcut discriminare între personal”, a declarat Gigel Capotă.

Popa: Este o furtună într-un pahar cu apă 

Cele două reclamaţii au ajuns la Consiliul de Administraţie, spune preşedintele forului de conducere, Valentin Popa. Administratorii spitalului au făcut apel la respect. „Consider că este o furtună într-un pahar cu apă şi că fiecare trebuie să-şi facă treaba la locul de muncă, iar managerul să-şi respecte colaboratorii, altfel neputând să-şi îndeplinească în niciun caz obiectivele pe care şi le propune. Este vorba de respectul reciproc. Nu cred că este nevoie de o mediere. O să vedem ce se va discuta în Consiliul de Administraţie, eu sunt doar o voce din cinci, unde cele două organisme profesionale îşi vor susţine punctele de vedere. Sunt scandaluri pe care nu le putem evita, acesta cred că este unul pe care îl putem evita”, a spus Valentin Popa, preşedintele Consiliului de Administraţie al spitalului.

ŞEDINŢĂ

Ședinţa Consiliului de Administraţie va avea loc, cel mai probabil, la sfârşitul lunii ianuarie. Conform unor surse, şi sindicatele cadrelor medicale s-au revoltat după ce au aflat de această dispoziţie. Din acest for mai fac parte: Daniela Stricescu, Gheorghe Neaţă, ca reprezentanţi al Consiliului Judeţean Gorj, dar şi Marius Boeriu, directorul Direcţiei Publice de Sănătate Gorj.   

Vizualizări: 4,999

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: