Primăria vrea Casa de Cultură, dar pe bani puţini

Primăria Târgu Jiu este interesată să cumpere Casa de Cultură a Sindicatelor, spune primarul Marcel Romanescu. Imobilul a fost evaluat la 8,7 milioane de lei, dar suma este prea mare ca să fie suportată din bugetul local. În aceste condiţii, municipalitatea anunţă că va aştepta ca preţul să mai scadă.

„După 6 luni, urmează acea scădere procentuală, pentru valoarea Casei de Cultură. Trebuie să ştie toţi cei care sunt interesaţi de Casa de Cultură că în acest moment terenul de sub Casa de Cultură aparţine municipalităţii. Din acest punct de vedere, avem un drept în plus faţă de orice altă persoană care s-ar înscrie la această licitaţie. Este clar că în zilele următoare vom avea o discuţie în cadrul primăriei şi s-ar putea să mergem cu o ofertă concretă către societatea care se ocupă de lichidare. Încercăm să obţinem Casa de Cultură, dar nu la preţul care este scos în momentul de faţă la adjudecare”, a declarat primarul Marcel Romanescu.

PARAGINĂ

Clădirea se află într-un avansat stadiu de degradare. Tavanul a picat pe alocuri, iar pe acoperiş au crescut arbuşti. Sala de spectacole nu mai este funcţională din 2014, când a fost închisă de pompieri din cauza lipsei autorizaţiei privind securitatea în caz de incendiu. Imobilul aparţine Fundaţiei Casa de Cultură, care se află de ani buni în procedura falimentului.

Vizualizări: 588

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: