„Cadou” după nuntă pentru un tânăr șofer

S-a cinstit până dimineață la nunta unui bun prieten și apoi s-a urcat, băut bine, la volan. N-a ajuns prea departe, pentru că a dat nas în nas cu polițiștii. Chefliul s-a ales cu dosar penal, iar zilele trecute și cu o condamnare.

Șoferul din comuna gorjeană Bălești a fost condamnat la 11 luni de închisoare pentru că s-a urcat băut la volan. Pedeapsa este însă cu suspendare, pe un termen de supraveghere de 2 ani.

În acest timp, tânărul este obligat să muncească în folosul comunității în cadrul Primăriei Bălești sau la una dintre instituțiile din subordinea Inspectoratului Școlar Județean Gorj, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare.

Fapta a avut loc în iunie 2019. Tânărul a participat la nunta unor prieteni, la un restaurant în Târgu Jiu, unde a consumat mai multe pahare de vin. Spre dimineață, s-a încumetat să plece acasă cu mașina.

Nu a mers foarte mult și a fost tras pe dreapta de poliție. Agenții i-au pus fiola și așa au descoperit că petrecărețul avea o alcoolemie de 1,07 mg/l vapori de alcool pur în aerul expirat.

Tânărul a fost dus la spital, unde i-au fost recoltate două probe în vederea stabilirii concentrației de alcool în sânge. Buletinul de analiză toxicologică, întocmit de S.M.L. Gorj, arăta că la ora 06:25 alcoolemia era de 2,13 g la mie, iar o oră mai târziu, de 1,92 g‰.

Cu ocazia audierii, șoferul din Bălești și-a recunoscut fapta. A spus că a consumat, toată noaptea, cam un litru de vin.

Cum nu a avut antecedente penale, gorjeanul de 23 de ani a scăpat destul de ieftin, însă și-a pătat cazierul din cauza alcoolului.

Vizualizări: 1,657

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: