Chec cu banane și scorțișoară

Checul este delicios și unic având în compoziţie banane şi scorțișoară. Desertul oferă o combinație de arome și proprietățile a trei ingrediente care sunt foarte benefice pentru sănătate, bananele au o mulțime de beneficii și conțin în special un mineral important, potasiul, iar scorțișoara și mierea furnizează, de asemenea, multiple substanțe nutritive, cum ar fi vitaminele A, B și C.

Checul cu banane de scorțișoară este un desert hrănitor și simplu.

Unul dintre motivele pentru care este posibil să simți o anumită îngrijorare când vine vorba de rețete dulci este zahărul. În general, oamenii cred adesea că deserturile sunt rele, deoarece au prea multe calorii. Deserturile, în special cele preparate cu făină de grâu sau produse lactate, nu sunt neapărat interzise.

Ingrediente:

    2 1/2 căni de făină integrală de grâu (300 g)

    1 lingură de bicarbonat de sodiu (15 g)

    1 linguriță de pudră de scorțișoară (15 g)

    4 linguri de miere (100 g)

    1/2 cană de zahăr brun (100 g)

    1 praf de sare

    2 banane coapte

    1 cană de nuci măcinate (150 g)

    3 linguri de unt (60 g)

    1 cană de lapte proaspăt (250 ml)

    2 ouă

    2 linguri de miere naturală (50 g)

Mod de preparare: Pentru început, preîncălzește cuptorul la 180°C și asigură-te că temperatura este distribuită uniform în acesta prin alegerea programului de coacere potrivit. Un cuptor care coace doar de jos sau de sus va face ca acest chec să se coacă inegal, chiar să se ardă pe o parte. Apoi, unge tava de copt pentru chec cu unt și pune-o deoparte.

Pune într-un vas mic următoarele ingrediente: laptele, untul și mierea. Încălzește-le până ajung la punctul de fierbere și dă vasul deoparte.

Cerne făina, scorțișoara și bicarbonatul de sodiu şi, treptat, adăugă zahărul și nucile. În același timp, într-un bol separat, strivește bananele și bate ouăle. Apoi, adaugă amestecul de unt, lapte și miere și amestecă totul bine. Cu ajutorul unei linguri din lemn, poți amesteca aluatul pentru rețeta de chec cu banane și scorțișoară. Ai grijă să nu rămână cocoloașe în acesta. Pune amestecul în tava de copt și așază vasul în cuptor pentru 45 de minute.

După scurgerea primelor 30 de minute, vei observa că partea de sus a checului devine aurie. În acest moment, acoperă tava cu folie de aluminiu pentru ca checul cu banane și scorțișoară să nu se ardă.

După scurgerea celor 15 minute rămase, scoate checul din cuptor și lasă-l să se răcească bine înainte de a-l tăia. Îl poți consuma cu miere deasupra.

Vizualizări: 1,856

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: