Cadouri pentru preșcolari

Surpriză pentru cei zece preșcolari înscriși la grădinița din satul Ciocadia, din comuna gorjeană Bengești-Ciocadia. După ce povestea lor a apărut în spațiul public, tatăl unui tânăr care și-a pierdut viața în clubul Colectiv din capitală vrea să le aducă daruri copiilor de la această grădiniță.

Eugen Iancu, fondatorul Asociației Colectiv, are mulți copii pe listă în acest an. Duce cadouri multor copii pe la care Moș Crăciun trece rar. După ce a citit despre grădinița din satul Ciocadia, unde mai sunt doar zece copii, iar în sezonul rece, sala este mai mult goală, s-a decis să treacă și prin Gorj și să facă o faptă bună. De câțiva ani este autorul mai multor campanii în apropierea sărbătorilor de iarnă și vrea să aducă un zâmbet și pe buzele copiilor din Ciocadia.

„Merg cu pachete cu diferite cadouri la copiii din zonele defavorizate. Anul acesta, am derulat o campanie prin asociația «Zborul lui Alex» pentru a strânge cadouri pentru 1.000 de copii. Am aflat de situația de la Ciocadia și m-am gândit că le pot face o surpriză acelor copilași și să le ofer un motiv ca să vină la școală. Pachetele conțin dulciuri, cărți pentru copii și jucări produse”, a declarat Eugen Iancu.

Pandurul a prezentat, în această săptămână, povestea educatoarei care face naveta zilnic de la Craiova, peste 200 de kilometri în fiecare zi, pentru că îi este drag să fie alături de copii în ciuda greutăților pe care le întâmpină grădinițele din mediul rural. Deși la grădiniță sunt înscriși zece copii, mulți părinți nu îi aduc iarna din cauză că este frig în clasă. Așa ajunge educatoarea să vină din județul vecin pentru doi sau chiar un singur copil.
 

Vizualizări: 962

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: