Sfatul pompierilor gorjeni la început de iarnă

În pragul iernii, pompierii gorjeni readuc în prim plan importanța unui coș de fum curat. Coșurile de fum necurățate sau amplasate necorespunzător pot duce la adevărate tragedii. În Vâlcea, un băiat de 14 ani a murit intoxicat în cameră. Primele concluzii ale anchetei arată că s-ar fi intoxicat cu monoxid de carbon. Sora lui a ajuns, în comă, la spital. 

Pentru ca astfel de tragedii să nu se repete, pompierii vin cu sfaturi pentru populație. "Iarna își intră încet, încet în drepturi și deja gândurile noastre se duc spre sărbătorile de iarnă. Ce ne dorim cu toții? Sărbători liniștite! Pentru a avea sărbătorile liniștite și pentru a ne asigura că suntem în siguranță, trebuie să ne luăm și câteva măsuri de precauție! Coșurile de fum necurățate, defecte sau amplasate necorespunzător față de materiale combustibile pot face victime! 

           

Nu risca și asigură-te că tu și familia ta sunteți în siguranță! Coşurile de fum vor fi obligatoriu verificate, reparate şi curăţate periodic (în mod obligatoriu la începutul sezonului rece), de către persoane specializate şi autorizate. În podurile clădirilor, coşurile se tencuiesc pe exterior şi este indicat să fie date cu var, pentru a se putea observa cu uşurinţă eventualele fisuri prin care ar putea intra scântei ce pot fi surse de aprindere. Se interzice folosirea improvizaţiilor la burlanele metalice de evacuare a fumului cu mai multe coturi, montate pe lângă pereţii combustibili sau în apropierea materialelor combustibile", sunt câteva dintre sfaturile pompierilor gorjeni. 

Vizualizări: 320

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: