Cadre medicale detașate la spitalul Covid. Primii pacienți internați la Târgu-Cărbunești

Spitalul de Urgență Târgu-Cărbunești, din județul Gorj, a primit primii doi pacienți infectați cu noul coronavirus. Este vorba despre două persoane care au fost transferate de la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean din Târgu Jiu. La unitatea medicală ce se va ocupa doar de bolnavi infectați cu noul virus au fost detașați mai mulți medici de la alte spitale din județ.

Constantin Târziu, managerul unității spitalicești din Târgu-Cărbunești, a explicat că primii doi pacienți nu au simptome. Medicii s-au pregătit, circuitele au fost finalizate și sunt optimiști. „De joi, toate circuitele sunt terminate. De joi seară, am intrat pe poziții. Vor veni primii pacienți de la Secția de Boli Infecțioase. Am pregătit Urgența, Medicina Internă. Am înțeles că sunt doi pacienți asimptomatici. La noi, punctul de ordine este responsabilitatea. Medicii sunt optimiști, încrezători”, a declarat Constantin Târziu.

Medicii de la Târgu-Cărbunești așteaptă să sosească la spital și aparatura promisă de Ministerul Sănătății. Ar avea nevoie de 15 ventilatoare. „Aparatura nu a ajuns. Am primit un mail de la DSP, în care ne rugau să trimitem de urgență de câte ventilatoare avem nevoie, de câte monitoare de funcții vitale. Am transmis de vreo zece ori un necesar. Nu pot să spun nimic. Mi s-a spus să am răbdare că vine. Eu am speranța că va veni. După Paște, se anunță un vârf al acestei pandemii. Sper să vină aparatele în această săptămână. Când ne-au întrebat reprezentanții Ministerului, am spus că vom avea nevoie de 15 aparate de ventilație pentru că noi avem trei. Ne-ar mai trebui două la Urgențe, unul la Ginecologie și unul la Pediatrie. Am vrut să fim acoperiți în toate zonele”, a mai explicat Târziu, la Radio Infinit.

Un medic urolog, un pediatru, un neonatolog, un cardiolog, un ginecolog, doi medici de Terapie Intensivă au fost detașați la spitalul din Târgu-Cărbunești de la unitățile medicale din Rovinari, Turceni și Bumbești-Jiu.

Vizualizări: 12,830

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: