Ultimul gest al gorjeanului care a murit în carantină

S-a stins din viață la doar 41 de ani, deși surplusul de greutate era singura lui problemă medicală. Vorbim de gorjeanul căruia i-a venit rău vineri în centrul de carantină de la Rânca și care a murit câteva ore mai târziu.

Soția lui a povestit la România TV că ultima dată când au vorbit la telefon i-a făcut fetiței cu mâna. După ce a închis, a avut o presimțire și a sunat înapoi, dar soțul nu a mai răspuns. Disperată, a sunat la cabanier, dar nici acesta nu a răspuns. După câteva ore a fost sunată de autorități, care i-au explicat că l-au găsit pe bărbat într-o stare de semiconștiență.

Din păcate, bărbatul nu a supraviețuit. Nu se știe încă dacă a avut sau nu noul coronavirus, dar s-a ferit cât a putut. “În septembrie și-a făcut toate analizele, nu a avut nici tensiune, nici diabet. Chiar se îngrijea de sănătate”, a spus femeia la postul de televiziune, precizând că doar greutatea de 138 de kilograme era problema bărbatului.

“Spunea că e bine, că mai e o săptămână și vine acasă, că o să-mi trimită niște bani să cumpăr tot ce este necesar pentru Paște”, a povestit văduva cu lacrimi în ochi. Mai mult, bărbatul cumpărase un cadou pentru ziua fetiței lui.

Bărbatul era conștient de riscul noului virus, așa că din banii economisiți la muncă în Anglia și-a luat o mașină, ca să nu vină acasă nu avionul, să evite orice risc. “Când a venit pe drum, într-o benzinărie nu a vrut să intre să plătească până nu s-a eliberat stația, să nu se infecteze”, a mai spus femeia la România TV. Deocamdată nu se știe dacă bărbatul a fost sau nu infectat.

Potrivit ISU Gorj, un angajat al DSP Gorj, responsabil de un centru de carantină din stațiunea Montană Rânca, semnala vineri la prânz faptul că, în momentul în care le servea masa de prânz persoanelor aflate in centrul de carantină, într-una dintre camere a găsit un bărbat în stare de semiconștientă. Imediat, a fost directionat spre locul evenimentului un echipaj SAJ din cadrul substației Novaci in sprijinul caruia a fost direcționată o ambulanta tip C cu medic din cadrul Substației Tg-Jiu.

"Pacientul, un barbat supraponderal in varsta de 41 de ani, a fost preluat de catre echipajul SAJ din cadrul substației Novaci si predat pe traseu echipajului cu medic din cadrul substației Tg-Jiu, care a depus toate eforturile pentru a-l tine pe barbat in viata. Acesta a fost predat la secția cardiologie a spitalului din Tg-Jiu, unde, din pacate, in ciuda eforturilor medicilor, nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva. La servirea micului dejun, persoana responsabila de centrul de carantina in care era cazat barbatul nu a identificat nicio schimbare in comportamentul acestuia care sa indice faptul ca ar avea probleme de sanatate", a transmis ISU Gorj.

Barbatul a fost plasat in carantină, singur în cameră, pe data de 06.04.2020 dupa ce s-a intors pe teritoriul județului Gorj din Anglia, cu un autovehicul in care a călătorit singur și nu a semnalat probleme de sănătate.

Pentru ca nu a prezentat simptomatologie specifică infecției cu COVID-19, conform procedurilor în vigoare, bărbatul nu a fost testat în ceea ce priveste infecția cu noul coronavirus. Înainte de a fi declarat decesul, bărbatului i-au fost recoltate probe, urmând ca acestea să fie trimise, în cel mai scurt timp, către un centru de prelucrare. (A.A.)

Vizualizări: 5,299

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: