Contacții gorjenilor cu Covid-19 decedați, izolați

Direcția de Sănătate Publică Gorj a anunțat luni că a finalizat ancheta epidemiologică în cazul bărbatului de 66 de ani din Tismana, decedat săptămâna trecută, la care prezența noului coronavirus a fost depistată după deces. 16 persoane s-au autoizolat la domiciliu. Este vorba despre 12 membri de familie, un paramedic SMURD, 2 asistente medicale și o infirmieră din Secția ATI.

În legătură cu bărbatul de 41 de ani decedat vineri, DSP Gorj a stabilit că acesta se întorsese din Anglia și se afla în perioada de carantină. În urma anchetei epidemiologice a rezultat că cei 15 contacți (cadre medicale, personal echipaj ambulanță, inspectori coordonatori centru de carantină, jandarmi) au purtat echipamentele de protecție corespunzătoare. „Conform metodologiei în vigoare, nu sunt considerați contacți apropiați. În aceste condiții nu s-a impus autoizolarea la domiciliu“, a transmis DSP Gorj.

În data de 13 aprilie 2020 (ora 9.00), 565 persoane erau în carantină instituționalizată în Gorj, din care 11 persoane au intrat în carantină și 29 de persoane au ieșit din carantină în ultimele 24 de ore.

776 persoane se află în autoizolare la domiciliu, din care 9 persoane au intrat în autoizolare la domiciliu și 213 persoane au ieșit din autoizolarea la domiciliu în ultimele 24 de ore.

Vizualizări: 8,099

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: