Centrele de permanență, luate cu asalt de când spitalele nu mai internează

După ce accesul în spitale a fost restricționat, iar unitatea medicală din Târgu-Cărbunești este pregătită să trateze bolnavii COVID 19, localnicii din comunele Gorjului au luat drumul centrelor de permanență. Oamenii au înțeles mesajul autorităților și nu mai merg la spital pentru lucruri care pot fi tratate de medicii de familie.

Centrul de permanență din Comuna Prigoria este pregătit, spun autoritățile, să ofere asistență medicală localnicilor din zonă care vor avea nevoie. Se pare că aceștia au înțeles că nu trebuie să mai meargă la spital sau să sune la ambulanță pentru orice. ”Oamenii au aflat care este situația la spitalul din Târgu-Cărbunești, pentru că majoritatea mergeau acolo și acum se îndreaptă spre centrele de permanență. Ei se învățaseră din orice să sune la salvare și săreau peste medicii de familie. Eu le-am sugerat să meargă la centrul de permanență pentru că este în beneficiul lor și an văzut că au înțeles”, a precizat Iuliana Iliescu, primarul din comuna gorjeană Prigoria.

La centrul de permanență din Prigoria lucrează 5 medici de familie, iar centrul este pregătit cu tot ce este necesar. ”Serviciul este asigurat permanent la centru. Avem 5 medici de familie care fac permanență prin rotație, iar centrul este pregătit. Sperăm să nu fie cazuri excepționale și să nu fie nevoiți să le trimită către spitale. Numărul celor care se prezintă la centrul de permanență a crescut de când a început nebunia coronavirusului”, a mai precizat Iuliana Iliescu.

Vizualizări: 1,318

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: