Canicula i-a trimis pe turiști la stână

Canicula din ultima perioadă îi trimite pe tot mai mulţi turişti în zonele de munte. Departe de aglomeraţia urbană, dar şi de temperaturile toride, turiştii s-au bucurat din plin de aerul tare de la munte, dar şi de peisajul spectaculos de pe Transalpina.

Transalpina a fost locul preferat de turiştii care s-au săturat de temperaturile ridicate din ultima perioadă. Peisajul desprins parcă din poveşti i-a încântat pe oameni. Unii s-au aşezat la iarbă verde, iar alţii şi-au făcut poze cu zăpada care încă mai persistă în plină vară.

”Peisajul este frumos şi atmosfera plăcută. Este răcoare, se observă și din reacția mea, dar totul este superb, de vis”, a spus un turist.

Următorul popas făcut de turişti a fost Stâna Ştefanu, un loc în care aceştia s-au bucurat din plin de bucatele tradiţionale. Aici, zilnic ajung sute de turişti din toate colţurile ţării.

”Spre surprinderea mea, anul acesta ne-a căutat foarte multă lume. Probabil au văzut că au ars şi au vrut să vadă cum arată acum, iar pentru asta le mulţumesc”, a spus Mărioara Babu.

Cei care ajung la stână pot face fotografii în cojoace, dar să şi viziteze un muzeu plin cu zeci de obiecte tradiţionale, vechi de peste 100 de ani. De asemenea, cei care vor să petreacă o noapte de neuitat la stână o pot face, fiind asigurată şi cazarea.

”Pe lângă mâncarea tradiţională pe care o oferim zilnic, pot vizita un muzeu făcut de mine. Pot face poze cu măgăruşii, să vadă cum mulgem oile, dacă au răbdare. Pot să doarmă în paturile noastre. Nu sunt cu saltele, sunt paturi cu straie de lână. Avem lenjerii pe care le putem oferi”, a mai spus Mărioara.

Turiştii au fost cei mai încântaţi, mai ales de mâncarea tradiţională: ” Excelent. Raportul calitate-preţ, absolut ok(...) Din toate punctele de vedere este frumos. Mi se pare mai frumos ca Transfăgărăşanul (...) Super! Şi ambianţa, şi bulzul, priveliştea, totul este superb (...) Este minunat totul. Foarte frumos. Mâncarea este extraordinară. Am ales bucate tradiţionale zonei".

Preparatul vedetă a fost tocanul de oaie.  Cei care tranzitează Transalpina trebuie să ştie că tronsonul de drum este deschis în intervalul orar 07:00-21:00.

Vizualizări: 4,484

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: