Călătorii blocaţi în tren au fost preluaţi de alte garnituri

Un tren InterRegio pe ruta Petroşani - Craiova a rămas blocat pe câmp, marţi, aproximativ patru ore, între localităţile Lunca Budieni şi Copăcioasa, judeţul Gorj, din cauza unei defecţiuni la locomotivă, călătorii fiind preluaţi de alte două garnituri. "S-a rupt pantograful numărul doi, a cerut ajutor, s-a trimis benzină în curentă pentru remediere şi s-a remediat. Trenul a ajuns în halta Lunca Budieni la ora 10.41, cu o întârziere de 234 de minute. Oamenii nu au aşteptat în tren, pentru că i-am urcat în alte două trenuri. Vorbim de patru -cinci persoane", au precizat reprezentanţii CFR, pentru Mediafax.

Poliţia a comunicat că au fost două trenuri afectate. "În dimineaţa acestei zile, la ora 8:15, poliţiştii Biroului Judeţean de Poliţie Transporturi Gorj, respective Post Poliţie TF Cărbuneşti s-au sesizat din oficiu despre faptul că locomotiva unui tren, care circula pe relaţia Petroşani-Craiova, s-a defectat între staţiile CFR Lunca Budieni-Copăcioasa. Din primele verificări efectuate poliţiştii au stabilit că pantograful locomotivei s-a rupt, iar trenul staţionează în linie curentă la km 62+300. Astfel, din cauza acestei defecţiuni, în tren a fost întreruptă alimentarea cu energie electrica şi căldură. De asemenea, din cauza acestei situaţii un alt tren care circula pe relaţia Filiaşi -Tg.Jiu a acumulat o întârziere de aproximativ 50 minute, aflându-se în staţia CFR Pojogeni până la remedierea defecţiunii tehnice. În scurt timp, atât călătorii din trenul ce a prezentat defecţiunea tehnică cât şi din cel de-al doilea tren au fost transbordaţi în alte două trenuri", se arată în comunicat.

"Poliţiştii de transporturi feroviare au acţionat în zonă pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică pană când toţi călătorii au fost preluaţi în siguranţă pentru a fi transportaţi la destinaţie", susţine sursa citată.

Vizualizări: 185

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: