Calea Eroilor, modernizată cu încetinitorul

Italienii care modernizează Calea Eroilor, din Târgu Jiu, promit să aducă mai mulți muncitori ca să termine lucrările la timp. Și-așa, șantierul a fost deschis cu întârziere de câteva luni din cauza pandemiei. În februarie, anul viitor, prima parte a lucrărilor ar trebui să fie gata. Este însă doar o mică parte din proiectul de aproape 30 de milioane de euro, iar autoritățile așteaptă și restul de bani de la Ministerul Dezvoltării.

Muncitorii au venit pe șantier la câteva luni distanță de când a fost semnat ordinul de începere a lucrărilor. Asta din cauza pandemiei. Acum se lucrează la rețeaua de canalizare. Și aici au fost întârzieri din cauza unor conducte care nu apăreau pe hârtie, dar de care s-au lovit muncitorii în teren, așa că a fost nevoie de noi avize pentru ca lucrările să avanseze.

Cu toate acestea, firma constructoare dă asigurări că se va încadra în termenul prevăzut în contract. Cei aproape 500 de metri din Calea Eroilor vor fi gata până cel târziu la sfârșitul lunii februarie, anul viitor.  „Începem să urgentăm, să creștem numărul de oameni și la sfârșitul lunii februarie, sper eu, se va termina lucrarea. Sunt rețele de zeci de ani pe care nu le mai știe nimeni, sunt cabluri”, a declarat Nicolae Isar, șeful de șantier.

Autoritățile speră că, odată reabilitată, Calea Eroilor va aduce mai mulți turiști la Târgu Jiu, dar și că va fi de bun augur în ochii celor de la UNESCO atunci când vor reanaliza dosarul prin care statul român vrea să ducă sculpturile de la Târgu Jiu în Patrimoniul Mondial. „Amenajarea peisagistică și arhitecturală este una de excepție, semnată de arhitectul Dorin Ștefan. Ne va ajuta să aducem mai mulți turiști la Târgu Jiu când va fi gata și ne va ajuta această investiție să punem mai mult în valoare Ansamblul Monumental de la Târgu Jiu.  Suntem cu acel proiect de introducere a operelor brâncușiene în Patrimoniul UNESCO și acolo asta ne și solicitau, să vadă că suntem interesați de operele brâncușiene și de punerea în valoare a lor”, a adăugat primarul Marcel Romanescu.

Ca să ducă proiectul la bun sfârșit, municipalitatea va avea nevoie, în total, de circa 27 de milioane de euro. Au venit doar 2 pentru lucrările ce au fost deja începute.

Vizualizări: 1,277

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: