Călinoiu a pregătit miliarde pentru presa locală

Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, vrea să cheltuiască miliarde de lei vechi bani publici pentru promovarea în ziare, radiouri şi televiziuni locale şi regionale. Cei care vor depune oferte vor afla dacă au câştigat chiar cu trei zile înainte de alegerile europarlamentare. Dintr-un calcul simplu rezultă că Ion Călinoiu va plăti circa 80 de lei pentru un minut la TV, 65 de lei pentru un minut la radio şi puţin peste un leu pentru un centimetru pătrat la ziar. Fondurile sunt de la bugetul judeţului, iar acestea îi vor permite lui Ion Călinoiu să se exprime cum îi place partidului. 95% din apariţiile publice ale lui Ion Călinoiu sunt pe teme politice şi poate 5% pe subiecte de ţin de Consiliul Judeţean.

Consiliul Judeţean Gorj, condus de Ion Călinoiu, organizează pe 22 mai o licitaţie pentru achiziţionarea unor „servicii de promovare, informare si publicitate a activităţii“. Licitaţia este împărţită pe 5 loturi, iar suma minimă acordată este 150.479 de lei, iar maxim  - 240.598 de lei fără TVA. Cei care vor depune oferte trebuie să se prezinte cu informaţii privind cifra de afaceri pe ultimii 3 ani şi bilanţul contabil. Contractul va fi încheiat pe opt luni însă există posibilitatea prelungirii cu încă patru luni. În termen de 15 zile de la finalizarea contractului, patronii de presă trebuie să prezinte Consiliului un raport privind rezultatele desfăşurării campaniei de promovare.

Cât costă un minut cu Ion Călinoiu

Ion Călinoiu caută trei televiziuni locale, ce vor avea drept sarcină promovarea activităţilor Consiliului Judeţean. Pentru acest lucru, televiziunile ar putea primi între 51.840 şi 77.760 de lei, adică maxim 80 de lei pe minut.

Consiliul Judeţean vrea să achiziţioneze maxim 972 minute pentru 12 luni sau 648 de minute pentru o perioadă de 8 luni, adică  mai – decembrie 2014.

Televiziunile pot publica inclusiv anchete despre Consiliul Judeţean! „Realizarea unor emisiuni informative lunare având ca subiect proiecte şi acţiuni iniţiate de Consiliul Judeţean Gorj; tipul materialului: interviu, reportaj, anchetă, emisiuni în direct cu invitat în studioul TV, spoturi publicitare, talk-show etc.“, se arată în caietul de sarcini. Călinoiu va plăti publicitate şi la trei posturi de radio. Acestea vor primi între 30.720 de lei şi 46.080 de lei. La radiouri, Ion Călinoiu va vorbi maxim 720 minute pentru o perioadă de 12 luni şi maxim 480 minute pentru o perioadă de 8 luni. Vor difuza ştiri, sporturi publicitare sau interviuri.

Călinoiu a numărat ziarele şi televiziunile

Bani vor primi şi trei ziare locale. Sumele sunt între 43.500 de lei şi 65.250 de lei, iar Consiliul va cumpăra în paginile ziarelor maxim 45.000 cm2. În caietul de sarcini se spune că cei din Consiliu vor publica anunţuri de concursuri, anunţuri de condoleanţe, dispoziţii de convocare a şedinţelor de consiliu ordinare sau extraordinare, comunicate de presă, etc. Ion Călinoiu vrea să-şi asigure apariţiile şi într-un cotidian regional. Pentru maxim 15.000 cm2,  Consiliul va plăti între 14.500 şi 21.750 de lei.

Există şi un lot 5 în cadrul acestui contract, care se referă la publicarea unor mesaje de Paşti, Crăciun, etc. Pentru asta Consiliul a pus deoparte între 9.919 – 29.758 de lei. Aceste mesaje vor ajunge în mass-media locală şi regională, iar Consiliul a inventariat publicaţiile şi televiziunile: 6 posturi de televiziune locale, 2 posturi de televiziune regionale, 4 posturi radio locale, un post radio regional, 5 cotidiene locale, un cotidian regional, 10 săptămânale locale şi un săptămânal regional.

Vizualizări: 167

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: