Călinoiu dă sfaturi penale primarului din Novaci

Ion Călinoiu este foc şi pară pe primarul din Novaci, după ce Guvernul a încurcat alocarea fondurilor pentru localităţile afectate de inundaţii. Primarul Dumitru Leuştean a cerut să fie îndreptată eroarea prin care oraşului Novaci i s-au alocat 550 mii de lei pentru refacerea DC 112, drum care se află în comuna Licurici. Preşedintele Consiliului Judeţean spune că Leuştean trebuia să se apuce de treabă întrucât lucrurile erau foarte simplu de rezolvat şi anume primarul trebuia să taie din hotărârea de guvern una dintre cifrele 1, pentru a lăsa DC 12 şi astfel să intre în posesia banilor.

Dumitru Leuştean, primarul de la Novaci, a cerut să fie îndreptată eroarea pentru a putea intra în posesia banilor alocaţi verbal pentru un drum din localitatea sa, dar pe hârtie pentru un drum din Licurici. Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj este foarte supărat din cauză că greşeala apărută în Monitorul Oficial a ajuns în presă. Ba mai mult, îl acuză pe primarul de la Novaci că a fost străin de inundaţii „Putea foarte simplu să taie un 1 din faţa DC 112 şi să pună osul la treabă. El nu prea pune osul la treabă, n-a fost în faţa oamenilor să vadă ce zic, pentru a avea o stare de linişte. El nu se duce, se duce nu ştiu unde. El a fost străin de inundaţii. El a venit în seara inundaţiilor îmbrăcat la sacou de gală din concediu, gata să se ducă la televizor. I-am spus măcar să schimbe sacoul, să-şi ia pe el cel puţin o haină de lucru. El trebuie să intre în atmosfera de lucru acolo, a susţinerii comunităţii şi dezvoltării acesteia”, a declarat Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj. Acesta a mai precizat că îl va chema pe primarul de la Novaci la o discuţie foarte serioasă. „Nu ştiu ce se întâmplă cu Leuştean, voi avea o discuţie foarte serioasă cu el zilele acestea pentru că el a generat toată tensiunea asta. Eroarea vine de la Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi în nici un caz de la Consiliul Judeţean”, a menţionat Călinoiu.

Leuştean: Nu pot să încalc legea

Primarul de la Novaci spune că va aştepta să fie îndreptată greşeala şi nu va face modificări pe o Hotărâre de Guvern întrucât ar risca să fie tras la răspundere penală. „Cine a făcut eroarea trebuie să o repare. Eu nu pot să încalc legea. Consider lege o hotărâre de Guvern şi nu voi modifica eu documentul respectiv. Aceşti bani vor fi verificaţi de toate organele competente şi nu vreau să am probleme mai târziu”, a declarat Dumitru Leuştean.

Referitor la acuzaţiile aduse de preşedintele Consiliului Judeţean, primarul de la Novaci spune că şi-a întrerupt concediul din cauza inundaţiilor. „Nu eram îmbrăcat în costum de gală când am venit la inundaţii. Luni, la prânz, plecasem în concediu. Am ajuns la Mamaia şi marţi m-am întors la Novaci. Nu aveam de unde să ştiu că vor avea loc inundaţii, pentru că dacă ştiam nu plecam la mare. Nu aveam nici un interes să ajung la mare, iar apoi să întorc a doua zi”, a menţionat Dumitru Leuştean. 

Cel care a plecat însă pe Litoral, pentru o săptămână, imediat după producerea inundaţiilor, este chiar preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu.

Vizualizări: 166

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: