Casa de vânătoare a fostului prim-ministru, luată de ape

Inundaţiile care s-au abătut asupra judeţului Gorj au afectat şi clădiri cu valoare istorică. Printre acestea se numără şi casa de vânătoare a fostului premier al României, Gheorghe Tătărăscu, din comuna Crasna. În momentul de faţă, imobilul aparţine familiei lui Gigel Capotă, directorul economic al Spitalului Judeţean Târgu Jiu. Potrivit autorităţilor locale, tatăl lui Gigel Capotă a cerut sprijin financiar pentru refacerea construcţiei.

Localnicii din Crasna spun că asupra moşiei lui Gheorghe Tătărăscu s-ar fi abătut un blestem. Asta pentru că în urmă cu câţiva ani a ars fabrica de cherestea care a aparţinut cândva familiei Tătărăscu, iar acum casa de vânătoare a fost luată de ape. Potrivit autorităţilor locale, casa adăpostea o parte din trofeele de vânătoare ale fostului premier al ţării. „Într-adevăr, inundaţiile au distrus şi fosta casă de vânătoare a lui Gheorghe Tătărăscu. Iniţial, aici erau foarte multe trofee de vânătoare. La ora actuală, proprietarul casei este Gheorghe Goga, tatăl lui Gigel Capotă, care apoi şi-a schimbat numele. Am înţeles că acesta a fost unul dintre moştenitorii lui Gheorghe Tătărăscu. Tot pe terenul lui Gheorghe Tătărăscu era şi o fabrică de cherestea, pe care moştenitorii acestuia au vândut-o unui italian. În urma cu aproximativ 4 ani fabrica a luat foc”, a declarat Dumitru Blîndu, viceprimarul comunei Crasna.

casa_tatarascu_crasna_2

Acesta a mai precizat că familia lui Gigel Capotă a solicitat sprijin financiar pentru refacerea casei. „În momentul de faţă casa nu este locuită, dar ştiu că actualul proprietar i-a pus termopane şi a renovat-o. Am înţeles că a depus o cerere la primărie pentru solicitarea unui ajutor financiar în vederea refacerii construcţiei”, a mai menţionat viceprimarul Blîndu.

Vizualizări: 205

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: