Călinoiu: Directorul CNADNR va da socoteală pentru drumul de la Sadu

Mircea Pop, directorul general al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), este aşteptat astăzi, în jurul prânzului, pe meleagurile Gorjului. Înainte de a merge să vadă starea drumurilor naţionale care străbat judeţului, şeful CNADNR va avea o întâlnire cu reprezentanţii autorităţilor locale. Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean, spune că îi va cere socoteală din cauza întârzierii începerii lucrărilor de reabilitare a DN 66, tronsonul Rovinari-Bumbeşti Jiu.

Tărăgănarea începerii lucrărilor de reabilitare a DN 66, tronsonul Rovinari-Bumbeşti Jiu, l-au făcut pe şeful judeţului să-şi pună semne de întrebare cu privire la seriozitatea firmei spaniole, care a câştigat cea de-a doua licitaţie făcută de CNADNR Gorj.

Autorităţile spun că directorul general al Companiei va trebui să dea socoteală din cauza acestei întârzieri. „Directorul CNADNR vine în Gorj să dea socoteală din cauza întârzierii lucrărilor de reabilitare pe DN 66, de fapt aşa i-am şi spus. Mereu am avut discuţii pe această temă şi în timpul Guvernului Boc. La vremea respectivă, i-am spus premierului în nenumărate rânduri că trebuie făcut ceva cu acest drum. Cu toate că investiţia a fost demarată în aceleaşi condiţii ca şi pe tronsonul Filiaşi-Bumbeşti Jiu, aici nu s-a mişcat nimic. Nu ştiu cum a fost câştigată licitaţia. Probabil, constructorul a câştigat licitaţia la un preţ la care nu puteau fi executate lucrările şi se aştepta să fie încheiate acte adiţionale. A luat o parte din bani şi s-a făcut nevăzut. Guvernul Ponta a trebuit să reia licitaţia, iar aceştia au fost timpi morţi în demararea investiţiei”, a declarat Ion Călinoiu.

Această ultimă licitaţie a fost câştigată de către o firmă spaniolă, care nu se dovedeşte a fi foarte departe de firma maghiară. Reprezentanţii firmei Comsa Sau au amânat de mai multe ori începerea lucrărilor pe DN 66, ultimul termen fiind după imediat după Paşti, acesta constituind unul dintre motivele nemulţumirii lui Călinoiu. „Eu sunt nemulţumit că după două săptămâni de la Paşti, încă nu au început lucrările. Vreau să spună foarte clar directorul general al CNADNR ce lipseşte pentru ca lucrarea să înceapă în condiţiile în care banii sunt asiguraţi. I-a trimis de vreo două ori pe constructori la noi, am stat de vorbă cu ei aici în birou şi au promis că încep lucrarea, însă nu au făcut nimic”, a mai precizat preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.    

LUCRARE

Firma Comsa Sau a câştigat contractul a cărei valoare este 197,6 milioane de lei, fără TVA. Lucrarea pentru reabilitarea celor 44 de kilometri de drum a fost atribuită acum câţiva ani unei firme maghiare, ce a încasat milioane de euro şi a renunţat după efectuarea a 5% din lucrări. 

Vizualizări: 174

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: