Călinoiu îl regretă pe Caragea, Râmescu cere dreptate

Gorjenii au reacţionat diferit la vestea că şeful IPJ Gorj, Viorel Salvador Caragea, a fost mutat la centrul de dresaj câini de la Sibiu. În timp ce poliţiştii şi nu numai s-au salutat în semn de bucurie cu „ham-ham” şi au făcut bancuri pe seama fostului şef, preşedintele CJ Gorj Ion Călinoiu i-a luat apărarea pe faţă celui mai acuzat şef de poliţie din istoria judeţului. La extrema cealaltă s-a situat omul de afaceri din Motru, Mihai Râmescu, cel care anul trecut a fost mai multe săptămâni în greva foamei, pentru a atrage atenţia asupra abuzurilor şi presiunilor pe care Caragea le exercita cu încălcarea legii.

Mihai Râmescu a spus că această schimbare a lui Caragea nu este decât o măsură de protecţie a imaginii impusă de IGPR. „Abia acum a început o normalitate în judeţul Gorj. Caragea va trebui să răspundă pentru toate faptele lui, pentru toate dosarele închise fraudulos, atunci va fi dreptate. Această mutare este doar o protejare a lui. IGPR a vrut doar să-şi protejeze imaginea şi aşa pătată de acest om”, a declarat Mihai Râmescu. Acesta a precizat că abuzurile fostului şef al IPJ Gorj au continuat şi în ultimii ani la Motru. „Eu am fost hărţuit, am fost controlat abuziv de foarte multe ori, de trei ani trăiesc în teroare. Acum, judeţul Gorj va deveni şi el normal, vor dispărea teroarea şi taxa de protecţie”, a declarat Mihai Râmescu.

Călinoiu: Caragea a ţinut judeţul sub control

Autorităţile locale regretă detaşarea lui Viorel Caragea la Sibiu. Atât primarul Florin Cârciumaru, cât şi prefectul Alin Văcaru vorbesc de o colaborare foarte bună cu cel care a condus atâţia ani Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Gorj. Cel mai afectat de plecarea lui Caragea pare să fie preşedintele Consiliului Judeţean. Ion Călinoiu spune că Viorel Caragea a fost cel care a ţinut judeţul sub control. „Caragea nu a depins în niciun fel de Consiliul Judeţean, dar pot să spun că a fost un raport de colaborare foarte bun. Ca inspector general şi-a făcut treaba foarte bine la nivelul judeţului Gorj. Am văzut foarte clar liniştea de care ne-am bucurat foarte mulţi ani de când Caragea e inspector general, siguranţa cetăţeanului de a circula prin oraş, prin localităţile judeţului şi noaptea mai târziu, ordinea pe care a pus-o în circulaţie, toţi ne văităm că avem radare foarte multe. Caragea şi-a făcut treaba şi sub acest aspect, eliminând raliurile de noapte, liniuţele care se făceau pe drumurile publice. S-a făcut ordine şi a fost un lucru foarte bun”, a declarat Ion Călinoiu.

Primarul Florin Cârciumaru a fost mult mai rezervat în declaraţii. „Nu comentez detaşarea domnului Caragea. Am colaborat foarte bine cu dumnealui şi sper că vom colabora la fel de bine şi cu noul şef al IPJ Gorj”, spune Cârciumaru.

Prefectul Alin Văcaru speră ca Gheorghe Parepa, viitorul şef al IPJ Gorj, să aibă aceeaşi deschidere faţă de Prefectură ca şi Caragea. „Am colaborat foarte bine cu domnul Caragea şi îmi doresc ca cel care îi va lua locul să manifeste aceeaşi deschidere faţă de Instituţia Prefectului. Funcţiile sunt trecătoare, merită să ne facem treaba atâta timp cât suntem puşi în poziţia respectivă”, a menţionat Alin Văcaru.

Vizualizări: 195

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: