Cam pe aici s-a ajuns în PSD! Ponta, blocat de Dragnea să vină în campanie la Târgu Jiu

Ați remarcat lipsa completă a lui Victor Ponta în campania pentru alegerile de duminică de la Târgu Jiu? Deputatul oricum nu s-a prea omorât să vină prin colegiul care l-a trimis vreme de patru mandate în Parlament, dar acum măcar are o explicație pentru absența sa în cele două săptămâni de campanie electorală. Într-o postare „la cald”, după cum s-a exprimat pe contul său de Facebook, fostul prim-ministru dă vina pe șeful său de partid, Liviu Dragnea, pentru situația respectivă.

Dacă mai zilele trecute spunea că e ca un șomer de lux prin PSD, acum el spune că Dragnea i-a amenințat pe cei din PSD Gorj cu sancțiuni dacă se vor afișa în campanie cu cel care a condus partidul în urmă cu ceva ani. Iar Ponta e convins că eșecul electoral de la Târgu Jiu se poate extinde la nivel național pentru PSD dacă reacțiile de genul acesta vor continua. „Liviu Dragnea i-a amenințat pe candidatul PSD la Primărie și pe liderii locali că dacă «îl chemați pe Ponta în campanie și vă afișați cu el vă tai toate proiectele de la Ministerul Dezvoltării!». Deși am insistat să fiu implicat în orice mod, teama acestora a prevalat și așa am fost «exclus» din campanie pentru prima dată din 2004!!! Într-un oraș mic așa cum e Târgu Jiu, aceste lucruri se află imediat/oamenii nu au încredere într-un partid care pune pe primul loc luptele egoiste din interior și nu interesul orașului și al lor”, a menționat Ponta.

Deputatul invocă și atitudinea de „siguranță absolută” a PSD în privința câștigării alegerilor, dar și problemele de la nivel național care au dezamăgit în primul rând electoratul stabil al acestui partid de mase. „Dezamăgirea alegătorilor PSD față de subiectele la nivel național din perioada campaniei: Legea salarizării care a creat mari așteptări și s-a terminat cu o poveste amară; forțările conducerii PSD de a da jos propriul Guvern fără a explica deloc care este motivul; aroganță agresivă a unor lideri PSD de la televiziuni care sfidează realitatea pe care oamenii o văd cu ochii lor/faptul că acum toată lumea a înțeles că au fost păcăliți în campania de la parlamentare cu povestea «Victor este prietenul meu - o să aibă mari funcții după alegeri așa că votați PSD»? Cine are ochi și urechi trebuie să înțeleagă că PSD are o problemă gravă cu modul în care Conducerea centrală ia decizii și acționează. Cine tace de «teamă» să nu se supere «Șeful» va păți că la Târgu Jiu! Din păcate”, a concluzionat Ponta.

Finalul postării lui Ponta pe Facebook s-a potrivit ca o mănușă pentru filiala care l-a susținut pe acesta de atâtea ori în bătăliile politice de la Gorj. După eșecul de duminică, PSD Gorj a reacționat târziu la înfrângerea suferită de Aurel Popescu și de abia în cursul după-amiezii de luni a transmis câteva rânduri în care își exprima un punct de vedere cu privire la cele întâmplate. Cine se aștepta la „sânge pe pereți” după înfrângerea usturătoare din 11 iunie mai are de așteptat pentru că, deocamdată, organizația transmite că ea, nu altcineva, își asumă eșecul respectiv.

Galerie foto


Vizualizări: 828

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: