Camelia şi Constantin Argint îşi spun povestea la Accent Tv

Sunt doi profesori de excepţie pe care îi are judeţul Gorj şi din mâinile cărora au ieşit mulţi din artiştii de azi ai muzicii populare gorjenești. Sunt doi oameni care s-au cunoscut întâmplător şi care au decis după numai doi ani de prietenie că este momentul să întemeieze o familie și să-și implinească visul de a deveni artiști consacrați ai muzicii populare și instrumentale. Vorbim despre Camelia și Constantin Argint, profesorii Școlii Populare de Artă din Târgu Jiu, doi oameni care au lansat, în cei peste 30 de ani de activitate, artiști pe bandă rulantă.

Camelia Argint s-a visat de mic copil medic și nu și-a imaginat vreodată că va ajunge să cânte muzică populară și să-i învețe și pe alții. Mic copil, Camelia era îndrăgostită de muzica ușoară, însă după ce și-a cunoscut viitorul soț, folclorul urma să devină țelul ei. ”Cochetam cu muzica, dar nu cu muzica populară, îmi plăcea să ascult muzică ușoară, îmi plăcea opera, dar aș fi vrut să mă fac medic, nicidecum solist sau profesor de muzică. Cunoscându-l pe soțul meu, cariera mea a luat o întorsătură la 360 de grade. M-am căsătorit cu soțul meu printr-o întâmplare nefericită, pot să spun, noi eram prieteni de doi ani, tatăl lui a decedat, iar în următoarele zece luni i-a decedat și mama și atunci am hotărât să ne căsătorim și eu să renunț la cariera mea în medicină. Acum pot să spun că a fost tot răul spre bine”, povestește Camelia Argint.
Nici profesorul Constantin Argint nu plănuise o carieră în muzica instrumentală. „Când m-am născut eu, bunica i-a zis lui tata că are o fată, iar tata a zis că dacă-i băiat, inginer îl face și mi-a rămas mie chestia asta cu ingineria. Am făcut liceul la Sadu, am lucrat în Uzina Mecanică Sadu ca muncitor, apoi ca tehnician. Mă mândresc cu această perioadă din viața mea. Apoi s-a eliberat un post la Casa Pionierilor și m-am dus acolo”, a spus Constantin Argint.

Ce-i sfătuiesc pe tineri
Chiar dacă au lansat zeci de tineri interpreți de muzică populară, Camelia și Constantin Argint nu încurajează copiii talentați să meargă să cânte la nunți. ”Nu. Un copil care vine la noi și vrea să facă o carieră și vrea să meargă în festivaluri, tu trebuie să-l ajuți să-și creeze stil, să rămână pe autentic. Mergând la nunți, nu e bine pentru el ca şi copil, nici ca imagine. Eu sunt contra, eu sunt datoare să-i spun, dar totul rămâne la aprecierea părinților”, a spus Camelia Argint.
Despre viața celor doi profesori, aspirații, regrete, dar și ce îi sfătuiesc pe tinerii care abia acum își descoperă talentul, aflați vineri, începând cu ora 19.00 la Accent Tv, în cadrul emisiunii ”Despre noi, oamenii”.

Vizualizări: 1,817

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Oameni, locuri, povești:

Citește și: