Anisia Staicu, tânăra aleasă de pian să fascineze lumea

Este elevă a Liceului de Arte ”Constantin Brăiloiu” din Târgu Jiu și de câțiva ani buni se remarcă la concursuri naționale, dar mai ales internaționale. Anisia Staicu este pianista care a reprezentat de două ori Liceul de Arte în Concursul Internațional ”Orpheus”, secțiunea pian, și este tânăra care i-a lăsat pe sârbi fără cuvinte în cadrul unui concurs de gen de peste hotare. Planul tinerei este de a urma Conservatorul din Timișoara și de a concerta singură sau alături de o orchestră pe marile scene ale lumii. Cum a descoperit pianul, dar și ce spun profesorii despre tânăra pianistă, aflați vineri, începând cu ora 19.00 la Accent Tv, în emisiunea ”Despre noi, oamenii”.

Anisia Staicu termină în acest an clasa XI-a. Cântă la pian încă din clasa I. A venit la Liceul de Arte ”Constantin Brăiloiu” fără a ști că are un talent aparate, a vrut doar să fie aproape de casă. Nu și-ar fi putut imagina niciodată că avea să ajungă să cânte la pian în cele mai importante concursuri naționale și internaționale. ”Am ales această școală pentru că era aproape de casă. Nu știam că am acest talent, întotdeauna am spus că pianul m-a ales pe mine. După câteva lecții mi-am dat seama că pot cânta, că prind foarte ușor, am fost încurajată de profesori și, în clasa a III-a, părinții mi-au cumpărat primul meu pian. Pregătirea mea diferă de la o zi la alta, când mă pregătesc pentru un concurs studiez ore în șir, când nu pregătirea este mai ușoară”, a spus Anisia Staicu, pianistă.
Talentul adolescentei este incontestabil câtă vreme a reușit ani la rând să fie pe podium atât în România, cât și peste hotare, iar de olimpiade nici nu mai vorbim. Vrea să studieze Conservatorul și speră că într-o zi să concerteze sau să intre într-o filarmonică. ”Nu pot să spun că pianul îmi ocupă tot timpul, încerc să am o viață normală ca orice alt adolescent, ies cu prietenii, mă uit la filme”, a spus Anisia Staicu. Este conștientă că visul ei presupune multe sacrificii, seriozitate, dar mai ales pasiune și știe că numai prin muncă poate face performanță la pian.

Vizualizări: 858

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Oameni, locuri, povești:

Citește și: