Cămin cultural reabilitat cu fonduri europene, la Ciuperceni

Administrația locală din Ciuperceni a obținut aproape 350.000 de euro, fonduri europene, pentru reabilitarea și modernizarea unui cămin cultural. Constructorul, în speță societatea Damitrade SRL din Târgu Jiu, are la dispoziție 17 luni pentru a duce la îndeplinire acest proiect. Ordinul de începere al lucrărilor a fost dat luni, 3 iulie. După finalizarea investiţiei, imobilul își va păstra aceeași destinație, aici urmând să se desfășoare tradiționalul bal al satului, dar și alte evenimente culturale.

Primăria Ciuperceni a obținut finanțare europeană, nerambursabilă, în cuantum de 347.000 euro, pentru reabilitarea și dotarea căminului cultural din satul Ciuperceni. Imobilul se află într-un avansat stadiu de degradare, iar autoritățile locale și-au propus să-i redea strălucirea de odinioară. Din anul 1998, clădirea nu mai poate găzdui mari evenimente. „Lucrările la acest cămin vor consta într-o reabilitare totală. Acest cămin a fost construit în anul 1958 și nu i s-a mai făcut o reparație capitală de atunci. A fost, inițial, sediu al primăriei, până în anul 1996, când, la inițiativa domnului primar de atunci, eu la acel moment eram viceprimar, am reabilitat clădirea unde are primăria sediu acum. Era construită pentru o baie comunală și un complex meșteșugăresc”, a declarat Dumitru Tăloi, primarul comunei Ciuperceni. 

Autoritățile locale au dat luni, 3 iulie, ordinul de începere al lucrărilor, investiţia urmând a se finaliza în aproximativ un an și jumătate. „Destinația va fi păstrată. Se vor desfășura activități culturale. Pentru comunitatea locală este foarte importantă această investiție. Tinerilor de la noi din comună le plac horele, dansurile și trebuie să aibă unde să se distreze. Suntem singura comună în jur, Câlnic nu mai are activitate culturală, baluri, Godinești de asemenea, Roșiuța la fel, Mătăsari de asemenea. Suntem în centru și toți tinerii vin la noi, și iarna, și de Paști, vara, în vacanțe, noi am ținut tot timpul baluri”, a explicat primarul comunei Ciuperceni.

Căminul cultural din satul Ciuperceni va dispune de o scenă nouă, de sonorizare performantă și va fi o clădire de evenimente modernă.

Primăria Ciuperceni a demarat lucrări de reabilitare și la căminul cultural din satul Vârtopu, investiția în acest caz fiind realizată din fonduri de la bugetul local.

Galerie foto




Vizualizări: 2,276

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: