Facilităţi fiscale pentru firmele cu datorii din Târgu Jiu

Agenții economici din Târgu Jiu cu obligații fiscale datorate la bugetul local mai mari de 20.000 de lei beneficiază de facilități fiscale. Municipalitatea a aprobat, recent, printr-o hotărâre de Consiliu Local, acordarea eșalonării la plată a impozitelor, taxelor și a altor obligații la bugetul local pentru această categorie de contribuabili. Printre societățile care pot beneficia de astfel de înlesniri la plată se numără și firma care deține Hotelul Gorj.

Eșalonările la plată nu pot fi pe o perioadă mai mare de 5 ani și/sau amânări la plată de cel mult 6 luni. O astfel de hotărâre a fost dată și în 2015. Noua hotărâre vine cu un alt avantaj pentru firmele debitoare: majorările de întârziere sunt de doar 0.5% pe lună. „Este o continuare a unei hotărâri de Consiliu Local privind eșalonarea impozitelor și taxelor pentru contribuabili persoane juridice. A fost necesară adoptarea unei noi hotărâri deoarece începând cu 2016 s-a modificat, pe linia eșalonării la plată, cota majorărilor de întârziere, în sensul că această cotă este redusă pe toată perioada de eșalonare de la 1 la 0.5%, cu mențiunea că jumătate din această cotă se va amâna la plată până la finalul perioadei de eșalonare”, a declarat Mariana Budulan, directorul Direcției Publice de Venituri Târgu Jiu.

Cinci firme din Târgu Jiu au beneficiat în anii trecuți de înlesniri la plată, iar anul acesta vor putea beneficia încă alte cinci. Printre acestea se numără și societatea care deține Hotel Gorj, care mai are de achitat circa 80.000 de lei, dar și Uzina Mecanică Sadu, pentru clădirea din Târgu Jiu unde odinioară funcționa o expoziție de frigidere.

Cei din primărie spun că îi vor înștiința pe reprezentanții firmelor despre această posibilitate și că îi așteaptă să parafeze înțelegerea.

Perioadele de eșalonare la plată diferă în funcție de sumele datorate. Spre exemplu, pentru sumele cuprinse între 20.0000-50.000 lei, perioada de eșalonare este de 12 luni. Eșalonarea poate fi de până la trei ani dacă sumele datorate sunt peste 200.001 lei.

Vizualizări: 2,078

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: