Campioana de azi a avut „insuficient“ la sport

Denisa Golgotă din Alimpeşti, Gorj, a ajuns vicecampioană europeană la gimnastică, deşi în copilărie a avut „insuficient” la sport. „Denisa a avut energie de mică, aşa cum au mulţi copii. Dar în clasa I învăţătoarea i-a dat «insuficient» la sport. Directorul şcolii de la noi mi-a zis s-o duc la un sport. Eu am întrebat cum să-mi dau copilul la sport, când e notat cu insuficient”?, a povestit Maria Golgotă, mama Denisei, pentru presa sportivă. „Am dus-o la Deva, la gimnastică, dar după 6 săptămâni a zis că vrea acasă. Avea 7-8 ani atunci. Antrenorul mi-a spus că e păcat să se lase, că are potenţial. Aşa că a continuat. A fost mult de muncă, multe sacrificii. Ăsta e sportul”.

În ciuda ideii acreditate, care spune că gimnastica este un sport necostisitor, mama Denisei susţine contrariul. „Nu e chiar aşa, la început noi am plătit internatul. Sunt părinţi care nu-şi permit să-şi dea copiii la gimnastică. Din cauza asta s-a şi restrâns aria de selecţie”.

Maria Golgotă a trăit intens evoluţiile Densiei din finale: „Am stat lipiţi de televizor. Denisa nu vrea să fim în sală la concursurile internaţionale, spune că are emoţii cu noi acolo. Bucuria a fost de nedescris”. (A.A.)

Vizualizări: 891

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: