Campioana Timişului are prima şansă la promovare în faţa gorjenilor

Echipa campioană din Liga 4 Timiş, Phoenix Buziaș, s-a impus cu scorul de 2-0 în prima manșă a barajului pentru promovarea în Liga 3 în faţa gorjenilor de la CSO Turceni. Echipa din Banat are acum prima şansă la promovare având în vedere avantajul luat în meciul tur, disputat la Lugoj.

Meciul de la Lugoj a fost dominat de gazdele de la Phoenix iar scorul de 2-0 putea fi mult mai mare pentru campioana din Timiș, care a dominat clar meciul, şi a avut și penalty ratat. Din primele minute Phoenix a dominat clar echipa din Turceni iar în minutul 11 s-a marcat primul gol. Alexandru Birău, fotbalist trecut și pe la Poli, a marcat cu capul după o lovitură liberă. Timișenii au mai cerut un penalty, peste două minute, iar până la pauză, Marian Musteța a avut un șut care a trecut razant peste transversală. Dominarea categorică a formației gazdă a continuat și în repriza secundă. În minutul 58, diferența a crescut, după ce primarul din comuna cărășeană Măureni, Brian Filimon, a marcat. Scorul putea căpăta proporții în minutul 88, când Valentin Grigore a obținut un penalty.  Mădălin Stancu, alt fost polist, a executat, portarul Adrian Popescu a respins, dar executantul a fost pe fază și a trimis în poartă. S-a dat repetare, deoarece portarul nu a avut un picior pe linie, iar Popescu a apărat din nou! Pe final, antrenorul oaspeţilor, Viorel Cojocaru, s-a certat cu cei de pe banca gazdelor și a ieșit un mic scandal, iar tehnicianul oaspete și un oficial al Buziașului netrecut pe raport, venit de pe tunel, au fost eliminați.

Având în vedere dominarea clară a echipei din Buziaş dar şi interesul redus al celor de la Turcei pentru Liga 3, în care au refuzat să joace sezonul trecut, este greu de crezut că gorjenii vor întoarce rezultatul din meciul tur.

Vizualizări: 355

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: